Startpunt

Het Startpunt

School · Primair onderwijs · Meer details

“Op weg naar jouw top!”

Ben je wel werkzaam op deze school, maar nog geen teamlid. Neem dan contact op met de beheerder.

Populaire lesideeën

Thema: Kinderboekenweek Boekbespreking 2.0: De kinderen maken via bubbl.us een online mindmap over een gelezen boek. De leerlingen presenteren hun boeken via de gemaakte mind...

Over Het Startpunt

Leren zelf verbindingen te maken tussen eigen kennis en ervaringen, nieuwe informatie en vaardigheden, en daardoor leren zelfstandig te denken, handelen, plannen, uitvoeren en reflecteren.

We vergroten de kwaliteit van het leren, doordat kinderen van en met elkaar leren en ontdekken. Om dit nog mooier vorm te geven, zijn wij kandidaat-school om in 2020 IB-worldschool te worden.

Het Startpunt is een brede buurtschool. Onze school is een belangrijke plek in de wijk. We willen dat onze leerlingen zich prettig en veilig voelen op school en dat ze veel leren. Zowel op het gebied van kennis (taal, rekenen, zaakvakken) als op andere gebieden (sociaal-emotioneel, sportief, samenwerken, kritisch denken). We leren kinderen beleefd zijn, respect hebben voor anderen, ideeën en talenten ontwikkelen, zichzelf presenteren, zelfstandigheid en een kritische houding. Ze leren dus met hart, hoofd en handen. Zowel het leerkansenprofiel als de ontwikeling tot IB-worldschool, helpt ons met het bereiken van deze doelen.

Locaties

Suze Robertsonstraat 103, 2526 WS, 's-gravenhage