De parel

De Parel

School · Speciaal onderwijs · Meer details

De Parel biedt speciaal onderwijs voor kinderen die als gevolg van een lichamelijke beperking of langdurige ziekte extra zorg en/of revalidatie nodig hebben.

Categorieën
Beheerders
Onderdeel van
Ben je wel werkzaam op deze school, maar nog geen teamlid. Neem dan contact op met de beheerder.

Over De Parel

De Parel is bedoeld voor kinderen met een lichamelijke handicap, die van dien aard is dat het volgen van onderwijs op een gewone basisschool niet mogelijk is. Hebben kinderen behalve een lichamelijke handicap ook een verstandelijke handicap, dan vinden ze bij ons ook een plaatsje. Deze laatste groep krijgt specifiek onderwijs. De kinderen die alleen een lichamelijke handicap hebben volgen, weliswaar aangepast, het lesprogramma van de reguliere basisschool. 

Daarnaast biedt de Parel onderwijs en zorg aan kinderen met een chronische somatische aandoening. Onze leerlingen zijn door hun aandoening niet in staat in voldoende mate of met regelmaat het reguliere basisonderwijs te volgen. Wij leveren hen de zorg die het regulier basisonderwijs niet kan geven. Het gaat hierbij om medische verzorging en het op deskundige wijze begeleiden van de kinderen bij het leren omgaan met hun ziekte.

Locaties

Frederik Hendriklaan 73, 2012 SG, Haarlem