Img 9426

JONGleren in het verkeer

Lijst van Wietske Visser

Apps met als thema 'verkeer'. Kinderen kunnen deze thuis (samen met hun ouders) doen. Het kan zo een soort verlengstuk zijn van het schoolthema 'verkeer', of het project 'JONGleren in het verkeer'.

0 reacties

App om de ruimtelijke oriëntatie te vergroten. Een vogel in een auto moet door het verkeer worden geloodst zonder dat andere auto's of figuren tegen hem aan botsen.

Notitie
Leuke puzzel-app, voor kleuters en kinderen uit groep 3. Een vogel rijdt in zijn auto over straat en komt geparkeerde auto’s tegen. Hoe moet je deze auto’s verschuiven zodat de vogel door kan rijden?

Binnen deze app wordt gevraagd iets aan te wijzen in een verkeerssituatie of te kiezen of de handeling goed of fout is. De situaties worden tevens uitgelegd.

Notitie
Aardige app met verschillende quizvragen over verkeersregels en situaties op straat. De app bevat ook links naar filmpjes op Youtube, bijvoorbeeld over oversteken en over fietsen op de stoep of op straat.

Frederik Spin maakt prachtige spinnenwebben in het huis van de mevrouw. Maar zij zet Frederik Spin buiten op de stoep. Aan de overkant is een kinderboerderij, maar hoe komt hij ...

Notitie
Digitaal prentenboek over de spin Frederik. Hij wordt uit huis gezet door de mevrouw en dan wil hij de straat oversteken om bij de kinderboerderij te komen. Het thema verkeer is niet heel sterk aanwezig, maar het lezen van het verhaal kan aanleiding zijn voor een gesprekje over oversteken. En daarna natuurlijk zelf oefenen op straat!

Bezig Beertje houdt niet van stilzitten. Lees het leuke verhaal en doe de klusjes met Beertje samen.

Notitie
Digitaal en interactief prentenboek. Bezig Beertje bestuurt verschillende grote bouwvoertuigen, zoals een graafmachine, een kiepwagen en een heftruc. De app geeft aan waar je moet klikken om de dingen te laten bewegen, of de dieren te laten praten. Aardige app, niet alle klikacties werken goed. Het thema verkeer is minimaal aanwezig. Maar voor sommige jongens zal het erg leuk zijn om al die stoere voertuigen in actie te zien.