Image

Wijs de weg met Google

Lesidee van Lisette Weijman · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Oefening, Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
21 apr 2015

Laat groepje A op Google street view een Franse stad uitzoeken en een straat. Vanaf daar maken ze een beschrijving in het Frans met links en rechts naar een winkel naar keuze. Een ander groepje krijgt de instructies met plaats en straat. Zij nemen de route die is beschreven en komen uiteindelijk bij de winkel die door groepje A is gekozen uit.

Opdracht

Laat groepje A  op Google street view een Franse stad uitzoeken en een straat. Vanaf daar maken ze een beschrijving in het Frans met links en rechts naar een winkel naar keuze. Een ander groepje krijgt de instructies met plaats en straat. Zij nemen de route die is beschreven en komen uiteindelijk bij de winkel die door groepje A is gekozen uit.

Leerdoel

Wegwijzen. Franse instructie maken.

Voorwaarden

  • device
  • wifi
  • kennis google street view

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Lisette weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Lisette

Laat leerlingen foto's maken / selfies en met tekstballonnetjes er een fotoroman, of foto met onderschrift van maken. Gebruik Franse zinnen uit het hoofdstuk.

Verstop 1 leerling in de school. Zet 5 leerlingen in 5 verschillende lokalen of op 5 verschillende plekken op de gang. Elke leerling krijgt een aanwijzing in het Frans mee (op p...