Image

Overhoor alle leerlingen in 1 keer!

Lesidee van Lisette Weijman · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Oefening, Klassikale toetsing
Lesidee van
Gemaakt op
22 mrt 2015

Met de app/website plickers, koppel je de namen van leerlingen aan QR codes. Stel de klas via het smartboard een vraag. De leerlingen houden de juiste zijde van de QR code omhoog. Met je mobiele telefoon of I-pad scan je alle QR codes. Dit gaat makkelijker dan het lijkt! De resultaten van de antwoorden komen op het bord. Eventueel is er de mogelijkheid dat alleen de docent deze antwoorden ziet.

Opdracht

Met Plickers breng je snel voor jezelf in beeld of de leerlingen je uitleg hebben begrepen. Je geeft bijvoorbeeld uitleg over een werkwoord. Maak een paar Plickers vragen en leg ze voor aan de leerlingen. Je krijgt in no-time resultaten. Het maakt daardoor inzichtelijk welke onderdelen je nog zou kunnen herhalen voor de leerlingen. Daarnaast vinden de leerlingen het een leuke manier om de leerstof af te wisselen.

Leerdoel

Checken of de uitleg is begrepen. Overhoren van leerwerk.

Voorwaarden

  • QR codes moeten voor de les zijn uitgeprint en gekoppeld aan leerlingen.
  • Smartboard
  • De docent moet een Ipad of smartphone hebben.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Lisette weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Lisette

Laat leerlingen foto's maken / selfies en met tekstballonnetjes er een fotoroman, of foto met onderschrift van maken. Gebruik Franse zinnen uit het hoofdstuk.

Verstop 1 leerling in de school. Zet 5 leerlingen in 5 verschillende lokalen of op 5 verschillende plekken op de gang. Elke leerling krijgt een aanwijzing in het Frans mee (op p...