Dsc00609

Apps voor de leerkracht

Praxis nummer 8 2015

Clouddienst van Microsoft. Opslag van data en met alle apparaten overal te bewerken. Ook delen van bestanden en mappen met anderen via Onedrive in andere Microsoft apps.

1 reactie

Clouddienst van Google met 5GB gratis opslag. De mogelijkheid om te werken met Google Docs, Spreadsheets, Formulieren etc.

2 reacties

Cloud-dienst voor het opslaan van bestanden en delen van bestanden. Uitwisselbaar met veel apps.

68 reacties

Met Kahoot kun je online een toets of quiz maken en deze door de leerlingen laten invullen. Het student-response systeem werkt op elk apparaat. Het stelt je in staat om een seri...

2 reacties

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via hun eigen device. De app verzamelt de antwoorden online en stuurt een rapport na...

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via deze student-app.

2 reacties

App om verbinding te maken met een digibord met ProWise Presenter. De app kan ook gebruikt worden als stemkastje, remote voor het digibord en om samen activiteiten uit te voeren.

1 reactie

Print kaartjes voor leerlingen. Voer een vraag in op de iPad. Leerlingen houden kaartjes omhoog. Scan mbv de camera de kaartjes en verzamel zo de antwoorden van de leerlingen.

0 reacties

Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie.

Digibord-app waarmee je instructies kunt maken en opnemen. Veel import en export-mogelijkheden.

Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie.

Met deze app kan het klasseklimaat op sociaal emotioneel niveau in kaart gebracht worden. Door gedrag in kaart te brengen kan het positief beïnvloed worden.

1 reactie

Todo-app. Multi-platform en het delen van je taken via de cloud. Ook mogelijk om gezamenlijk aan todo-lijsten te werken.

8 reacties

App om aantekeningen te maken en op te slaan in de cloud.

Microsoft OneNote is een app voor het maken van notities waarmee u al uw ideeën en taken overal en altijd online kunt vastleggen.

1 reactie

App om overzicht te krijgen in projectmanagement, met handige todo-lijsten.

2 reacties

App met verschillende groepsactiviteiten die de samenwerking en het groepsklimaat bevorderen.

2 reacties

App met verschillende werkvormen om te gebruiken in de klas. Door te schudden krijg je een willekeurige werkvorm voorgeschoteld.

App met kant en klare werkvormen en energizers voor gebruik in de klas. In de pro-versie staan meer werkvormen en energizers dan in de gratis versie.

0 reacties

Een verzameling van lesideeën, leskaarten, shuttle run tests, niveau filmpjes en app informatie voor het vak bewegingsonderwijs.

Met de kennisnet-innovatie-app krijg je al het nieuws over technologische ontwikkelingen in het onderwijs netjes voorgeschoteld. Met podcasts en informatie rondom populaire them...

0 reacties

Met de video's van Leraar24 kun je jezelf als leraar ontwikkelen. Leer van anderen en laat je inspireren over allerlei onderwerpen: dyslexie, mediawijsheid of omgang met ouders.

TED
0 reacties

App om alle TED-talks te kunnen bekijken. Laat je inspireren door de beste sprekers in je toekomstplannen.

0 reacties

App met de informatie van het project 'School aan Zet' met filmpjes ter inspiratie voor leraren en kwaliteitskaarten.