Logoavatars

Veduo.nl: Wiskunde eindexamen video's

Lesidee van Karan Setiya · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Klassikale instructie, Flipped classroom / instructievideo, Oefening, Toetsing op eigen tempo
Lesidee van
Gemaakt op
03 mrt 2015

Op www.veduo.nl vind je behapbare en hoogstaande uitlegvideo's over het eindexamen. In elke video wordt één specifieke examenvraag uitgewerkt. Bijna alle video's zijn korter dan 10 minuten. Er wordt wekelijks nieuwe content geplaatst. Bovendien is het nu gratis!

Opdracht

Het gebruik van de video's is bedoeld als complement op de reguliere les. Bijvoorbeeld: in een les wordt het concept differentiëren uitgelegd. Er zijn ongetwijfeld leerlingen voor wie de uitleg te snel gaat of juist te langzaam. Op dit moment moeten leerlingen zich wenden tot erg dure examentrainingen of bijles. Dit creëert oneerlijke kansen voor leerlingen in verschillende socio-economische omstandigheden. In dit voorbeeld zouden de Veduo video's over differentiëren vervolgens ingezet worden als huiswerk om de leerling in staat te stellen om op eigen tempo en gemak de stof eigen te maken. In het volgende contact moment is er zo ruimte vrij gemaakt voor de docent om heel gerichte vragen te beantwoorden en effectief te oefenen met de concepten. Overigens is dit ook erg relevant voor examen trainingen die op school worden gegeven. 

Leerdoel

Op http://veduo.nl/videos/vak/wiskunde Per video: stapsgewijs hoe je precies dat soort vragen moet aanpakken met de relevante concepten die bij de vraag horen. Algemeen: Excelleren op je eindexamen zonder te hoeven betalen voor dure trainingen of bijles!

Voorwaarden

  • internet verbinding
  • tablet, laptop, PC of smart device

Stappenplan

  1. leerling bekijkt op eigen tempo video's over een concept
  2. leerling is nu in staat hele gerichte vragen te stellen in de klas
  3. docent is in staat om leerlingen heel gericht te helpen
  4. achterstanden worden effectief weggewerkt
  5. er ontstaat ruimte in de klas om te excelleren

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Karan weten wat je van dit lesidee vindt.