Medium

Educatieve puzzel over de seizoenen

Lesidee van Lin Weijn · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Klassikale instructie, Oefening
Lesidee van
Gemaakt op
09 mei 2013

Het is de bedoeling dat kinderen uiteindelijk zelf in staat zijn puzzels op te lossen over de verschillende seizoenen. Daarvoor is het van belang dat kinderen enige kennis over de seizoenen bezitten, deze app kan hierbij gebruikt worden.

Opdracht

Kinderen krijgen meer kennis over de seizoenen, door klassikale les en het gebruik van de app, zodat ze uiteindelijk zelfstandig puzzels over de seizoenen kunnen oplossen. 

Leerdoel

De kleuters hebben na deze lessen meer kennis over de seizoenen. Daarnaast wordt geprobeerd de kleuters kennis te laten maken met het zelfstandig werken door individueel de puzzel op te lossen.  

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan
  • Er is geluid nodig, denk aan een koptelefoon

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Er moet bekeken worden over welke kennis de kleuters al beschikken: klassikaal bekijken wat de kleuters al bij elk seizoen kunnen bedenken
  3. Met behulp van de app kan de kennis over de seizoenen vergroot worden
  4. Er wordt individueel getest of de kennis van de kleuters voldoende is, dit wordt gedaan aan de hand van de app: er worden vragen gesteld die beantwoord worden door op het juiste plaatje te tikken
  5. Vervolgens kan er gestart worden met de puzzels

Tip voor thuis

Ook thuis kan geoefend worden om de kennis over de seizoenen te vergroten. Bijvoorbeeld uitleg geven bij activiteiten die passend zijn bij elk seizoen en voorwerpen uitleggen die bij elk seizoen horen.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Lin weten wat je van dit lesidee vindt.