416869 295946110471357 411095155 n

Tom Ruijters

Leerkracht / Docent op Hofstede-PrO School · Speciaal onderwijs · Meer details

Docent op de Hofstede Praktijkschool in Den Haag. Sinds dit jaar bezig met een iPad klas!

Categorieën
Eduapper sinds
januari 2013
0 reacties

Zeer uitgebreide app waarmee je presentaties kunt maken. Animaties, overgangen, diagrammen en je aantekeningen in een presentatorscherm.

68 reacties

Met Kahoot kun je online een toets of quiz maken en deze door de leerlingen laten invullen. Het student-response systeem werkt op elk apparaat. Het stelt je in staat om een seri...

App om te leren klokkijken, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten.

1 reactie

Met deze app oefen je de procentsommen. Met ingebouwde rekenmachine, uitgewerkte voorbeelden en hulpfunctie. Deze functies kan men aan of uit zetten.

Gebruiksvriendelijke app om de breuken te leren. Met korte instructies en verschillende oefenmogelijkheden: benoemen, vergelijken, optellen en vermenigvuldigen van breuken.

Werken met verschillende spelers in één app aan taalvaardigheden: woordenschat, werkwoordspelling, zinnen, woordvorming.

Game waarin je leert optellen en aftrekken. Heel veel verschillende niveaus waardoor het gespeeld kan worden door beginnende rekenaars en rekenaars uit de hoogste groepen.

0 reacties

Welk lidwoord hoort voor een Nederlands woord? Je kunt ook een spel maken met de woorden die je wilt oefenen.

Iedere speler kan op eigen niveau aan rekenvaardigheden werken. Wie is er als eerste rekenkoning? Betaalde versie allerlei rekenopdrachten.

1 reactie

Met deze app is het mogelijk sommen te oefenen. Na het maken van 20 sommen worden deze nagekeken. Zijn er 19 sommen goed mag het kind een sticker uitzoeken met een leuk geluid.

0 reacties

Game om breuken te leren. De app maakt gebruik van de bewegingssensor van de iPad.

3 reacties

iBooks is je digitale boekenplank op de iPad. Boeken kunnen in de online winkel worden aangeschaft, maar er kunnen ook eigen creaties ingezet worden. Maak bladwijzers en aanteke...

Er verschijnen steeds vier plaatjes in beeld die iets met elkaar gemeen hebben. Dat woord moet je vinden en invoeren.

1 reactie

Eenvoudige mindmap-app waarin ook beelden verwerkt kunnen worden en je in een blokje kunt tekenen. In deze variant kan op vele manieren gedeeld worden en kan ook online gewerkt...

1 reactie

Met MindMeister maak je mindmaps, deze kun je aanpassen en delen met anderen.

3 reacties

Oefen met spelling in beeld de moeilijke spellingsregels van onze taal. Wel eens moeite met d of t of een tussen-n? Dan is deze app een uitkomst. Met in-app aankopen kun je alle...

Digibord-app waarmee je instructies kunt maken en opnemen. Veel import en export-mogelijkheden.

0 reacties

Vlieg met je vingers over de wereld met deze app. Bekijk verre landen of juist je eigen buurt.