Image

Apps voor op O4NT-scholen

Lijst van Tijl Rood

O4NT lijst

12 reacties

Met Kenny leren kinderen in een spelsituatie schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en ruimtelijke oriëntatie. Helaas is deze app niet meer beschikbaar ...

0 reacties

Brikki is een leeuwtje, lees het verhaaltje zelf of laat je voorlezen. Je kunt zelf ook een verhaal maken met Brikki. Sleep je plaatjes in het verhaal en schrijf je tekst er bij.

0 reacties

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje met sommen maken, schrijven, kralen tellen en rekenen.

Interactief verhaal over Timo. Er gebeuren rare dingen als het staartje van de zelfgemaakte hond van Timo afbreekt.

Interactief verhaal met allemaal wilde dieren. Kinderen kunnen veel aanraken in het verhaal.

0 reacties

Wat hoort er allemaal bij eten? Ook boodschappen doen, koken en afwassen. Help Job de Giraf met alle onderdelen en maak je eigen virtuele maaltje klaar.

Met deze app voor kleuters leren de jongsten de letters. De letters worden aan plaatjes gekoppeld.

0 reacties

App die gaat over bang zijn. De tekeningen zijn gemaakt door een zesjarig jongetje. Maakt het onderwerp goed bespreekbaar.

Lees en luister naar de verhalen van Dikkie Dik. De app is gratis, maar de verhalen koop je met een in-app-aankoop. Je kunt dan verschillende bundels kiezen.

Leer de leesletters met deze app: hoofdletters en kleine letters. Koppel ook de letters aan woorden die bij deze letters horen en leer ze allemaal!

Met deze app maken kinderen kennis met de cijfers 1 tot en met 10. Hoor en zie de cijfers en leer ze allemaal!

App om woordenschat te oefenen rondom het thema de kinderboerderij. Dit is de app voor de iPad, er is ook een iPhone-versie.

App om woordenschat te oefenen met als thema de seizoenen.

App om woordenschat te oefenen rondom het thema de de zee.

Meer dan 40 verschillende puzzels voor jonge kinderen. Onderverdeeld in 4 niveau's.

Puzzel voor kinderen van 2-4 jaar.

Interactief verhaal en spelletjes met de kleine grijze muis. Het complete verhaal koop je met in-app-aankopen.

0 reacties

App met allemaal leerspelletjes voor de jongsten.

Frederik Spin maakt prachtige spinnenwebben in het huis van de mevrouw. Maar zij zet Frederik Spin buiten op de stoep. Aan de overkant is een kinderboerderij, maar hoe komt hij ...

2 reacties

Game voor kinderen om de fijne motoriek te oefenen. Zoek naar de witte pinguïn die verstopt is in de sneeuw. Gebaseerd op het mooie prentenboek van Marcel van Driel en illustrat...

Leer met Woezel en Pip over kleuren, getallen, patronen en vormen.

0 reacties

Speel spellen met Woezel en Pip: speel 'wie is wie', kleur, speel het doolhofspel, puzzel en speel memory.

0 reacties

Door vier spelletjes leren peuters en kleuters dieren onderscheiden. Verder wordt er een beroep gedaan op het herkennen van kleuren en vormen en dierengeluiden.

0 reacties

Game om snel te leren rekenen met het getal 7. Voorbereiding op het vermenigvuldigen en snel optellen.

De kinderen oefenen tafels t/m 10. (en met in-app uitbreiding tot 20). Het speleffect zorgt ervoor dat de leerlingen snel antwoord geven. Mogelijkheid om een aantal kinderen hun...

0 reacties

Oefen alle onderdelen van de rekendoelen voor groep 7-8: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, breuken, procenten, verhoudingen, kommagetallen en meten.

0 reacties

Met deze app kun je sommen maken tot 10 of tot 20 met het rekenrek. Ook zit er een functie in om vrij te oefenen.

0 reacties

Oefen de tafels tot en met 12 als een kruiswoordpuzzel.

Leer spelenderwijs de getallen kennen door de puzzels te maken. Rekenen in een game!

0 reacties

Puzzelgame waarin eenvoudige rekensommen gemaakt moeten worden. Het antwoord is er al, de leerling moet de som erbij maken.

3 reacties

Oefen met spelling in beeld de moeilijke spellingsregels van onze taal. Wel eens moeite met d of t of een tussen-n? Dan is deze app een uitkomst. Met in-app aankopen kun je alle...

0 reacties

Leer over moeilijke zaken in de Nederlandse taal. Is het als of dan? Hen of hun? Deze app gaat om spelling, grammatica, stijl en taaltermen.

1 reactie

Game om de planeten te ontdekken. Leer over de eigenschappen van planeten en de afstanden tot de aarde.

Game om de kennis over de Nederlandse samenleving op te krikken of te toetsen.

Ontdek de dieren op aarde en luister naar alle dierengeluiden.

0 reacties

App om de topografie van Nederland te oefenen. Vlieg met je vliegtuig over de provincies en leer de namen van de provincies, hoofdsteden en grote plaatsen.

0 reacties

App om de topografie van Europa te oefenen. Vlieg met je vliegtuig over de landen en leer de namen van de landen, hoofdsteden en grote plaatsen.

Game om topografie van Nederland te oefenen: provincies, hoofdsteden, grote steden, water en eilanden. Werken met meerdere kinderen onder eigen account is mogelijk.

0 reacties

Interactief prentenboek over dieren en dierengeluiden.

Topografische kennis over de VS. Leer de staten herkennen aan de hand van hun vorm.

0 reacties

Leer 50 steden en 12 provincies in Nederland met deze app. Met korte omschrijvingen van steden.

0 reacties

App met het meest eenvoudige niveau van categoriseren en leren vormen waar te nemen. Door ze te benoemen train je ook de woordenschat.

0 reacties

App helpt bij de visuele waarnemingsvaardigheden en bij het leren categoriseren. Als je de onderdelen gaat benoemen dan train je ook woordenschat.

0 reacties

Zoek in de app paren die qua thema bij elkaar horen (conceptueel verwante afbeeldingen).

Maak je eigen interactieve prentenboek met deze app. Voeg eigen plaatjes/foto's in en neem je eigen stem op. Er zit ook een creation pack in met allemaal kant en klare plaatjes.

0 reacties

Praat tegen Tom en hij praat terug!

App met 26 prachtige voorleesverhalen voor kinderen van 4 jaar en ouder, geschreven door Rian Visser. Met zoekplaten boordevol geluiden.

0 reacties

Maak je eigen puzzels met eigen afbeeldingen, spraak en tekst. In de gratis versie kunnen vijf woorden en één groep worden gemaakt, met een in-app-aanschaf kan alles gebruikt wo...

0 reacties

De lite-versie van de app bevat een gedeelte van de betaalde app. In totaal is de prent/het verhaal 12 iPad-schermen groot en kan de leerling spelenderwijs door het verhaal heen...

Digitaal prentenboek met het sprookje van doornroosje. Omdat het boek in het Engels is moet het voorgelezen worden in het Nederlands of kan de engelse taal geoefend worden.

Letterlegger voor de beginnende lezers om woorden te maken. Gebaseerd op leesmethode Veilig leren lezen.

0 reacties

App om de jongsten te leren om vormen visueel te onderscheiden. Helpt ook bij ruimtelijke oriëntatie en categorisering.

0 reacties

Iets moeilijkere app om visueel te leren onderscheiden. In een matrix moeten leerlingen de vormen ordenen zodat de rijen en kolommen van de matrix kloppen.

0 reacties

De app is gevuld met de bekende Sclera picto’s en is ontworpen voor leerlingen met een verstandelijke beperking, autisme of een aanverwante stoornissen in de communicatie. In d...

0 reacties

Zoek de tegenstellingen, zoals bijvoorbeeld zon-maan, licht-donker, etc. Voeg je eigen stemgeluid aan de plaatjes toe en werk aan de woordenschat.

Uitgebreid fotobewerkingsprogramma met groot aantal opties: o.a. lagen, belichting, bijsnijden, kleuraccenten veranderen. Photoshop voor de computer in het klein.

0 reacties

In de app Bobo Vormen en Kleuren draait het vooral om goed kijken. Deze app is daarom ook geschikt voor de allerkleinsten. Onderdelen: zoek de schaduw, dezelfde kleur, van klein...

1 reactie

Kinderen maken in deze app kennis met woorden en klanken. Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling, kun je deze app samen met je kind spelen. Onderdelen: rijmen, zoek het jui...

Leer tellen, vormen, maten met Dr. Panda en nog veel meer dieren. In deze app zitten 10 verschillende spellen.

App om de letters en cijfers te leren met vijf verschillende niveau's.

App om de letters en cijfers te leren met vier verschillende niveau's. In deze versie ook de schrijfletters.

App om de blokletters en getallen te leren schrijven.

0 reacties

Oefeningen om seriëren te oefenen. Loopt op in moeilijkheidsgraad.

0 reacties

Prachtige app om verhalen te maken met ook gesproken verhalen. Tekst naar spraak is ook mogelijk in de app.

Mail app voor de jongsten met alleen iconen en geen taal.