Thijs de vries 302a   chang lores

Games voor het primair onderwijs

Lijst van Thijs de Vries

Dit is een lijst met educatieve games voor het primair onderwijs die op de iPad te vinden zijn. Je kan ze klassikaal spelen, maar voor thuis zijn deze games ook ideaal om je te vermaken en iets te leren tegelijkertijd.

Toon
0 reacties

Game om breuken te leren. De app maakt gebruik van de bewegingssensor van de iPad.

12 reacties

Met Kenny leren kinderen in een spelsituatie schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en ruimtelijke oriëntatie. Helaas is deze app niet meer beschikbaar ...

Game waarin je een virtuele stad gaat besturen. Pak de maatschappelijke problemen van je stad aan!

0 reacties

Game om snel te leren rekenen met het getal 7. Voorbereiding op het vermenigvuldigen en snel optellen.

3 reacties

Leer de tafels zo snel mogelijk automatiseren met deze game.

Werken met verschillende spelers in één app aan taalvaardigheden: woordenschat, werkwoordspelling, zinnen, woordvorming.

Game om met bingo of racen bewerkingen met rekenen te leren. Het is mogelijk om vijf verschillende gebruikers in te voeren.

Game om topografie van Nederland te oefenen: provincies, hoofdsteden, grote steden, water en eilanden. Werken met meerdere kinderen onder eigen account is mogelijk.

Game waarin je leert optellen en aftrekken. Heel veel verschillende niveaus waardoor het gespeeld kan worden door beginnende rekenaars en rekenaars uit de hoogste groepen.

Game om te leren optellen. Beginlevels beginnen met bolletjes i.p.v. getallen. Hoe hoger het level hoe meer getallen er aan toegevoegd worden.

4 reacties

Speel de leerzame spellen en oefeningen van Squla, niveau groep 4 tot en met 8 en eerste brugklas. Het is wel nodig om in te loggen op je Squla-account.

1 reactie

Game om de planeten te ontdekken. Leer over de eigenschappen van planeten en de afstanden tot de aarde.

0 reacties

Speel galgje met elkaar of tegen de computer. Kies voor korte, middellange of lange woorden en maak het je zo moeilijk mogelijk. Zorg dat de robot niet uit elkaar valt!

2 reacties

Puzzelspel, verbind de tandwielen zo aan elkaar dat het allemaal gaat lopen.

Leer de tafels in een game. De tafelsommen worden netjes in beeld gebracht om ervoor te zorgen dat ze de sommen door de visuele ondersteuning sneller begrijpen. Meer levels kunn...

Leer met behulp van games de getallen en optellen. Speel ze zo snel mogelijk!

0 reacties

In deze alternatieve wereld moet je je hoofdpersoon naar het licht leiden. Hij heeft allerlei uitdagingen tegen de zwaartekracht. Prachtig vormgegeven app. Wel meer game dan ler...

0 reacties

Deze app vraagt pittige denkstrategie van de leerling. Via rekenraadsels, doordenkers en logisch denken komen de leerlingen in The Room!

Leuke game die hoort bij de spellingmethode Taal Actief van Malmberg. De app is mooi vormgegeven en de leerlingen kunnen spelenderwijs met spelling aan de slag.

De app om te leren omgaan met verbanden en formules. Er is ook een vervolgapp voor oudere leerlingen.

0 reacties

Probeer met de tegels een zo groot mogelijke veelvoud van 3 te maken.

0 reacties

Met de app kun je korte de basisvaardigheden rekenen oefenen in wedstrijdelement: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen.

Vier kinderen moeten samenwerken om een missie te volbrengen. Dit doen ze door zoveel mogelijk rekensommen te maken in een race tegen de klok. Er zijn per missie drie niveaus in...

0 reacties

De leerlingen oefenen optellen en vermenigvuldigen in deze rekengame

0 reacties

App met rekenspelletjes. Als de zombie met een som bij je komt dan moet je hem snel maken voordat hij je raakt. Met optelsommen, aftreksommen, vermenigvuldigen en delen. In de g...

0 reacties

De leerling bestuurt een raket te midden van de sterren. Op de sterren staan de antwoorden van de sommen. Steeds verschijnt er een som in beeld en de leerling moet dan naar het ...

Tel de twee getallen die in een rij naast elkaar staan bij elkaar op. Zet deze waarde in het vakje boven deze getallen. Vul alle vakjes en controleer of je het goed hebt bereken...