Writing writing 31277215 579 612

Spelling

Lijst van Thea Stroet

In de spellingtrainingen van Het ABC leren we de kinderen specifieke spellingstrategieën. Zo leert uw kind onderscheid maken tussen luisterwoorden, regelwoorden en inprentwoorden en krijgt het kind verschillende leerstrategieën mee. Met deze apps kan uw kind/leerling spelen met spelling.

4 reacties

App om spellingsvaardigheden te verbeteren. Met uitleg waarom een antwoord niet goed is. Je oefent op drie niveaus van de referentiekaders van Meijerink.

3 reacties

Oefen met spelling in beeld de moeilijke spellingsregels van onze taal. Wel eens moeite met d of t of een tussen-n? Dan is deze app een uitkomst. Met in-app aankopen kun je alle...

Notitie
Met deze app kun je zo'n 20 spellingcategorieën oefenen. De oefeningen beginnen met een uitleg.
0 reacties

Je kunt oefenen met het op de juiste manier schrijven van woorden. De leerling typt zelf de woorden en spreekt zelf de woorden in. Dan kan er geoefend worden. Vooral goed te geb...

Notitie
Typ en spreek de woorden in. Het kind krijgt vervolgens de woorden auditief aangeboden en moet de woorden typen. Prima om weetwoorden mee te oefenen.
0 reacties

Leer met deze app alle dt-regels goed aan.

Notitie
Een app om werkwoordspelling te oefenen.
0 reacties

Schrijf met je vingers of een pen de letters door de lijntjes te volgen. Je kunt ook buiten de lijntjes schrijven! Na elke oefening moet je het blad wissen of bewaren.

Notitie
App om de letters te leren schrijven. Niet alle letters zijn schrijfletters, maar de b en d kan je er goed mee oefenen! Leuk is dat je met verschillende kleuren kan schrijven: laat het kind mooie regenboogletters maken!

App om te ondersteunen bij het leren lezen en schrijven. Veel Nederlandse basisschoolwoorden zitten in de app verwerkt. Deel 1 gaat in op het leren lezen door eerst het woord te...

Notitie
Het zijn eigenlijk 3 apps: woordjes lezen en het juiste plaatje aanklikken, woordjes flitsen en woordjes schrijven. Op groep 3 niveau.

Letterlegger voor de beginnende lezers om woorden te maken. Gebaseerd op leesmethode Veilig leren lezen.

Notitie
Goede app om de auditieve analyse van woorden te oefenen.

App om de blokletters en getallen te leren schrijven.

Notitie
Hele leuke app om de letters en cijfers aan te leren. Je kan alleen blokletters oefenen.
0 reacties

Speel galgje met elkaar of tegen de computer. Kies voor korte, middellange of lange woorden en maak het je zo moeilijk mogelijk. Zorg dat de robot niet uit elkaar valt!

Notitie
Leuke app om galgje te spelen, tegen vrienden of tegen de computer.

Letterplankje om woorden neer te leggen. Je kan zelf instellen of de letters fonetisch worden uitgesproken en of woorden bij het neerleggen worden uitgesproken. Stem is in hoogt...

Notitie
Oefen dicteewoorden met deze app. Je kan ook hele zinnen invoeren die het kind vervolgens hoort en moet schrijven.

Leuke game die hoort bij de spellingmethode Taal Actief van Malmberg. De app is mooi vormgegeven en de leerlingen kunnen spelenderwijs met spelling aan de slag.

Notitie
Met deze game oefen je de spellingcategorieën. Het is een soort scrabble: met de letters maak je woordjes met een bepaalde spellingcategorie. Nadeel is dat je de spellingcategorie niet kan selecteren. Verder prima app.

Net als bij het gewone PimPamPet-spel is het de bedoeling bij een bepaalde beginletter zo snel mogelijk een woord te vinden. Oefenen met beginletters van allerlei zaken. Woorden...

App om de schrijfletters en cijfers te leren schrijven (verbonden schrift), inclusief hoofdletters.