10552554 10204422836671370 1523787877325373823 n

Animals

Lesidee van Bianca De Blok · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Presentatie, Oefening, Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
28 okt 2014

Les over animals, sluit  aan bij hoofdstuk 2 van BK1 Stepping Stones, maar kan ook los worden gegeven.

Opdracht

BK1 Chapter 2   Animals   Kies een dier dat je leuk of interessant lijkt.Zoek foto’s/plaatjes en andere illustraties op over dit dier, en sla ze op op je Ipad.Open de app Popplet.Maak een Popplet met in het midden je dier. Begin met het maken van 5 items om je dier heen, gebruik Engelse woorden en zinnen en de plaatjes.Open Youtube en zoek een korte clip (max 5 minuten) over je dier. Terwijl je kijkt noteer je minstens 5 keywords. Verwerk de keywords, en de link naar je video in Popplet.Ga nu op zoek naar informatie over je dier die met getallen te maken hebben, denk aan: HeightLengthWeightAgeHow many different kindsNumber of countries they live Wat je maar kunt vinden aan getallen Open de app Unitplus (of een andere converter) en reken de getallen om naar meters/kilometers/kilo’s of juist naar feet/inches/pounds.Zorg dat je deze informatie ook in de Popplet verwerkt. In totaal moeten er 15 items om je dier heen staan, zorg voor een aantrekkelijke Popplet, controleer je Engels! Lever je Popplet in via de e-mail van je docent. Als je klaar bent mag je de app Wonderzoo openen en het spel spelen. 

Leerdoel

Lln leren idioom over animals, halen keywords uit een kijk/luisterfragment, zoeken gericht naar informatie over dieren en maken een werkstukje over een dier naar keuze.In de app Wonderzoo worden de dierennamen nog eens herhaald aan de hand van een spel met Engelse instructies.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan
  • koptelefoons

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving
  3. Leerlingen werken zelfstandig of in tweetallen aan de opdracht.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Bianca De Blok · Auteur van dit lesidee · Er is blijkbaar iets mis gegaan bij de opmaak van dit lesidee, de stappen horen genummerd te zijn. Je kunt eventueel ook nog gebruik maken van Bitsboard om de dierennamen te oefenen.

meer dan 8 jaar geleden