Bestand 21 02 16 19 56 29

Prentenboek - Pim Piloot

Lijst van Sander Gordijn

Apps die je kunt gebruiken bij het prentenboek Pim Piloot

Toon
2 reacties

App om stopmotion-filmpjes te maken. Eenvoudig in gebruik.

Notitie
Zorg ervoor dat je een verteltafel hebt over het boek Pim Piloot. Nu kunnen de kinderen het verhaal naspelen en leggen ze het vast met de app iMotion. (Kijk voor instructies over de app bij het lesidee over de circus voorstelling.)

Bouw bruggen en weten, vlieg met vliegtuigen en rijd met auto's, ga op safari en ontdek hoe het is om te slapen onder de sterren.

Leer over aerodynamica met deze app door te kijken hoe de verschillende papieren vliegtuigjes vliegen. Bouw ze in het echt na om te onderzoeken of het echt werkt.

Notitie
Vliegtuigjes navouwen is nu super simpel met deze app. Binnenkort staat ook de vliegtuigjes app van edio hier tussen.
0 reacties

App om de topografie van Nederland te oefenen. Vlieg met je vliegtuig over de provincies en leer de namen van de provincies, hoofdsteden en grote plaatsen.

Notitie
In deze app mag je met een vliegtuigje over Nederland vliegen. Natuurlijk is deze app veel te moeilijk voor kleuters. Maar je zult merken dat ze het alleen al erg leuk vinden om met het vliegtuigje over Nederland te vliegen. Met de slimste kleuters kan je met deze app een gesprekje beginnen over wat je ziet vanuit het vliegtuig. De plaatsnamen benoemen en het hebben over Nederland als water land. Daarnaast kan deze app ook een beloning zijn voor de leerlingen.
0 reacties

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help oom vliegenier en Nijntje om te vliegen over land, bos en zee.

Notitie
Een digitaal boek over Nijntje in het vliegtuig. Vooral leuk om te gebruiken bij de jongste kleuters.

Kleuters leren omgaan met iMotion door middel van een voorstelling te maken met speelgoeddieren in een circustent.

Notitie
In dit lesidee leg ik uit hoe je in de kleuterklas iMotion kan gebruiken. Dit kan opdezelfde manier als in dit lesidee.
0 reacties

In deze app leer je stap voor stap vliegtuigjes vouwen. In duidelijke filmpjes wordt voorgedaan hoe je vliegtuigjes moet maken