Large

Saakje de Jong

Leerkracht / Docent op Openbare Scholengemeenschap Winkler Prins · Voortgezet onderwijs · Meer details

Leerkracht / Docent op Openbare Scholengemeenschap Winkler Prins

Categorieën
Teamlid van
Eduapper sinds
februari 2016

Leerlingen leren militaire strategieën uit de klassieke oudheid door veldslagen van Alexander de Grote (4e eeuw v. Chr.) na te spelen. De leerling zet diverse typen soldaten uit...

Barrington is dé atlas bij uitstek van de klassieke oudheid. De kaarten zijn gebaseerd op het meest actuele archeologisch onderzoek en geven zeer gedetailleerde informatie over ...

Digibord-app waarmee je instructies kunt maken en opnemen. Veel import en export-mogelijkheden.

0 reacties

Oefen alle woordjes voor een woordjesoverhoring voor een vreemde taal.

2 reacties

Met Verbum kun je snel basiswoorden Latijn en Grieks opzoeken. Je begint het woord te typen en er verschijnen direct mogelijke woorden die je zoekt plus vertaling.

Woordtrainer om Latijnse woorden te leren. Met meer dan 700 woordjes behorende bij de methode Pegasus Latijn voor het tweede leerjaar.

0 reacties

Latijn-Nederlands woordenboek, bruikbaar zonder internetverbinding. Er staan ook Romeinse spreuken en informatieve pagina's over goden en godinnen in de app.

5 reacties

Gebruik flashcards van anderen of maak je eigen oefeningen. Maak met je eigen content de volgende spellen: Photo-touch, Reader, Match-up, Word Builder en Flashcards. Met deze PR...

6 reacties

App om instructies en toetsen te maken en klassikaal af te nemen.

0 reacties

Interactieve, speelse app over de Odyssee van Homerus. Leerlingen beleven de avonturen van Odysseus mee.

Deze app is een digitale versie van het grote Griekse woordenboek van Liddell & Scott. Bevat ook een 'parsing'-functie waarmee je Griekse werkwoordsvormen kunt ontleden.

Lexidium is een woordenboek Latijn gebaseerd op het grote woordenboek van Lewis & Short.

0 reacties

App met authentieke Oud-Griekse teksten. Bij selectie van een woord kun je de determinatie laten tonen. Leerlingen hebben toegang tot Griekse teksten, een grammatica-overzicht, ...

Schilderijen van de Renaissance tot nu met werken van 80 verschillende kunstenaars. Met in-app-aankopen om bekende werken te zien.

1 reactie

De Bijbel beschikbaar in veel talen, ook de brontalen, waaronder Klassiek Grieks. Veel functies: verschillende talen naast elkaar, arceren van (delen van) teksten, kruisverwijzi...

0 reacties

Latijnse teksten van Martialis met utgebreid commentaar bij de teksten, vertalingen van de woorden uit de LSJ. Het het aanmaken van een profiel zijn er nog meer mogelijkheden.

Woordtrainer om Latijnse woorden te leren. Met meer dan 700 woordjes behorende bij de methode Pegasus Latijn voor het eerste leerjaar.

0 reacties

Disappeared Rome toont schilderijen van gebouwen en plaatsen in Rome van rond 1800. Met een druk op de knop kun je deze vergelijken met actuele foto's.