Img 20130530 204240

Leren rekenen met geld (Kijk in reactie voor promotie code)

Lesidee van Rogier van Apeldoorn · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Oefening
Gemaakt op
10 sep 2015

Deze app bevat 4 geld spelletjes. Spel 1. Ruim zo snel mogelijk het geld op. Plaats het geld op het juiste vakje. (Herken de waarde van het geld) Spel 2. Typ de waarde van het geld in. Dit begint heel makkelijk. (Tel de geldstukken bij elkaar op en typ de waarde in) Spel 3. Wissel het geld. Er staat een prijs en een geldstuk. Geef zo snel mogelijk het wisselgeld terug. (Geld wisselen) Spel 4. Train je geheugen. Sneller rekenen dan de kassa in de winkel? Met dit spel gaat het om snel en goed rekenen voor jong en oud. Wanneer je de prijskaartjes ziet moet je zo snel mogelijk het totaalbedrag naar de kassa brengen. Je ziet niet hoeveel geld je al naar de kassa hebt gebracht. Dit is bewust gedaan om ervoor te zorgen dat je zelf bijhoudt hoeveel geld je al naar de kassa hebt gebracht. (Betaal het bedrag precies gepast.) Het is ook mogelijk om de tijd uit te schakelen om te oefenen met geld.

Opdracht

Begin eenvoudig:

Stap 1:
Plaats het geldstuk op de juiste waarde.

Stap 2:
Laat de geldstukken bij elkaar optellen en typ de juiste waarde.

Stap 3:
Geef het juiste wissel geld terug.

Stap 4:
Betaal het bedrag gepast.

Leerdoel

1. Ze herkennen de geld stukken. 2. Geld stukken bij elkaar optellen. 3. Kunnen gepast betalen. 4. Kunnen wissel geld geven.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Rogier van Apeldoorn · Auteur van dit lesidee · Als promotie op deze app. Geef ik enkele promotie codes weg. HX7M967J9X3J FK3MEXN7PLXE KNFA7MFPFREK 3PTN9XP9JLRK JTK6T4EWNNMY EMKXFYMY9YHL 43XP9AL6E9YE TAFH7F664TY3 K7EYFAP9AK7H WM6MEJHF64YP

meer dan 7 jaar geleden

Rogier van Apeldoorn · Auteur van dit lesidee · Helaas allemaal verlopen.

meer dan 7 jaar geleden

Bekijk ook deze lesideeën van Rogier

Oefenen:Leer de tijd lezen en uitspreken zowel analoog als digitaal.