Img 20130530 204240

Leer de tijd lezen en uitspreken met Klok Coach

Lesidee van Rogier van Apeldoorn · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Klassikale instructie, Oefening
Gemaakt op
14 jun 2013

Oefenen:Leer de tijd lezen en uitspreken zowel analoog als digitaal.

Opdracht

Oefenen:Kies in de app eerste voor Oefenen.Boven aan het scherm staat een klok. Dit kan een digitale, analoge met cijfers of een analoge zonder cijfers zijn. Kies in eerste instantie voor de analoge klok met cijfers. Dit kunnen de meeste kinderen het snelste leren.Stel onder aan het scherm in de tijd die op de klok staat. Er verschijnt een zin zoals deze wordt uitgesproken. Na 12 goede antwoorden wordt het een beetje moeilijker. Het is ook mogelijk direct naar een wat moeilijker niveau te gaan door op 1 van de levels te drukken.Level 1: Hele uren,Level 2: Hele en Halve uren,Level 3: Hele, Halve en kwart uren.Level 4: Hele, Halve, kwart en 5 en 10 minuten.
Zet de digi klok:Met de digi klok is het de bedoeling de tijd op de digitale klok gelijk te zetten met de analoge klok die boven de digitale klok staat. Door de toevoeging van dagdelen krijgen de kinderen meer besef van tijd.De indeling van de levels is hetzelfde als bij het oefenen.
Game:Er is ook een spel in de klok coach. Het is de bedoeling zo snel mogelijk de juiste klok te kiezen. Door de gamecenter integratie is het mogelijke te zien wie de beste klokkijker van de klas is.

Leerdoel

Leren klokkijken.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Rogier weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Rogier

Deze app bevat 4 geld spelletjes. Spel 1. Ruim zo snel mogelijk het geld op. Plaats het geld op het juiste vakje. (Herken de waarde van het geld) Spel 2. Typ de waarde van...