Medium

Acrogym lessenserie klas 3

Lesidee van Roelien Tammes · Voortgezet onderwijs · Meer details

Leerlingen kunnen de verschillende apps gebruiken om tot een eindoefening acrogym te komen.

Opdracht

De lessenserie bestaat uit 8 lessen (of zoveel je wilt).
Tijdens de eerste les wordt uitgelegd wat er van de leerlingen wordt verwacht. Welke oefeningen moeten worden gedaan, welke apps er gebruikt moeten worden en wat het eindresultaat gaat worden.

Tijdens de eerste les leer ik de leerlingen de 3 verplichte oefeningen aan. Vervolgens is er uitleg over de app Acrosport. Hierin kunnen leerlingen zelf acrogym oefeningen maken. Deze 7 oefeningen gaan ze thuis verder uitwerken.

Tijdens de volgende lessen oefenen ze deze zelf gemaakte oefeningen. Iedere les moeten de leerlingen er voor zorgen dat ze twee oefeningen meer kunnen dan de les daarvoor. De leerlingen analyseren en perfectioneren hun oefeningen in de app ubersence of video delay.

Tijdens de zevende les filmen leerlingen hun eigen oefeningen die vloeiend in elkaar over lopen en op passende muziek worden uitgevoerd. De rest van de les kunnen de leerlingen werken aan hun filmpje.

Tijdens de laatste les presenteren de leerlingen hun filmpje, hierbij vertellen ze hoe het proces is geweest, waar de moeilijkheden liggen en of ze nog andere apps gebruikt hebben die handig zijn.

Leerdoel

De leerlingen kunnen aan het einde van de lessenserie hun eindproduct presenteren in de app iMovie. Het eindproduct bestaat uit 10 verschillende acrogym oefeningen. De leerlingen hebben de oefeningen gemaakt in de app Acrogym. Om de oefeningen te analyseren en perfectioneren hebben de leerlingen de app Ubersense of video delay ingezet. Tevens kunnen leerlingen zelf groepjes maken, samenwerken in deze groepjes en de acrogym principes toepassen.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Roelien weten wat je van dit lesidee vindt.