77594 461224747252405 1814939892 o

Engels leren aan kinderen uit groep 5

Lesidee van Rochelle Beukeveld · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Klassikale instructie, Oefening, Klassikale toetsing
Lesidee van
Gemaakt op
24 mei 2013

Aan de hand van deze applicatie kunnen kinderen uit groep 5 spelenderwijs kennis maken met Engels. U kunt gebruik maken van de betaalde versie van €1,79 of de minder uitgebreide gratis versie.

Opdracht

Door deze applicatie kunnen kinderen uit groep 5, die weinig of geen kennis hebben van de Engelse taal, spelenderwijs kennis maken met Engelse woorden. Het uiteindelijke doel is dat de kinderen door het spelen van het spel basiswoorden leren uit het Engels zoals bal, boat etc.

Leerdoel

Het uiteindelijke leerdoel is dat de kinderen een paar eenvoudige Engelse woorden leren. Het is de bedoeling dat de kinderen de Engelse benaming kunnen geven van het voorwerp dat getoond wordt. Dus laat u een plaatje zien van een boot dan is het de bedoeling dat het kind weet dat het Engelse woord boat is en dit ook goed kan uitspreken.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan
  • Weinig tot geen kennis van de Engelse taal

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Leg aan de leerlingen uit hoe de app werkt
  3. Doe het eerste thema voor aan de kinderen
  4. De kinderen gaan aan de slag met de app, dit kan in groepjes of alleen
  5. bespreek de opdracht na
  6. (eventueel zouden de leerlingen getoetst kunnen worden door plaatjes te laten zien van de geleerde woorden uit de applicatie en de kinderen het juiste antwoord te laten geven)

Tip voor thuis

Mochten de leerlingen het erg leuk vinden om gebruik te maken van de applicatie dan kan deze natuurlijk ook thuis gebruikt worden voor een verdere kennismaking met de Engelse taal.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Martine den Engelsen Dit lesidee en deze app kan ook gebruikt worden als voorbereiding op je vakantie naar Zweden, want je kunt kiezen uit Engels of Zweeds. Hebben wij gedaan van 't zomer :).

8 jaar geleden