2013 07 03 20.31.49   kopie   kopie

Kleuterapps

Lijst van Robin Brugman

Puzzel voor kinderen van 2-4 jaar.

App om de blokletters en getallen te leren schrijven.

App om woordenschat te oefenen rondom het thema de de zee.

App om de schrijfletters en cijfers te leren schrijven (verbonden schrift), inclusief hoofdletters.

1 reactie

App voor woordenschat rondom thema slapen. Trek je Job z'n pyama aan en help je opruimen?

App om woordenschat te oefenen rondom het thema de kinderboerderij. Dit is de app voor de iPad, er is ook een iPhone-versie.

Met deze app voor kleuters leren de jongsten de letters. De letters worden aan plaatjes gekoppeld.

12 reacties

Met Kenny leren kinderen in een spelsituatie schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en ruimtelijke oriëntatie. Helaas is deze app niet meer beschikbaar ...

1 reactie

Maak je eigen vrachtwagen, breng je vracht weg en ontvang virtueel geld om meer onderdelen te kunnen kopen.

3 reacties

Speel de leerzame spellen en oefeningen van Squla, niveau groep 1 tot en met 8. Het is wel nodig om in te loggen op je Squla-account.

Met deze app maken kinderen kennis met de cijfers 1 tot en met 10. Hoor en zie de cijfers en leer ze allemaal!

0 reacties

Prachtig prentenboek met allemaal spelletjes waarin met animaties het verhaal tot leven komt. Kun jij het kleine uiltje terugvinden?

Gratis versie van de app Tel de dieren. Mooi vormgegeven app die leerlingen leert tellen met een liedje.

Leer met behulp van games de getallen en optellen. Speel ze zo snel mogelijk!

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje aankleden, bouw een vogelhuisje voor de vogel die het koud heeft en gooi sneeuwballen.

Game waarin je leert optellen en aftrekken. Heel veel verschillende niveaus waardoor het gespeeld kan worden door beginnende rekenaars en rekenaars uit de hoogste groepen.

0 reacties

Hele getallen optellen, aftrekken, vermenig- vuldigen, delen en tafels oefenen. Ook door elkaar mogelijk. Het spel wordt aangepast aan je niveau, na iedere serie opgaven. Na ied...

App om de letters en cijfers te leren met vijf verschillende niveau's.

In een piratenthema zijn verschillende onderdelen van voorbereidend en beginnend rekenen te oefenen. Meer, minder, evenveel en eenvoudig optellen en aftrekken.

3 reacties

App voor de beginnende lezers. Sluit aan bij de methode Veilig leren lezen van Zwijsen. Drie spellen kunnen gratis gespeeld worden, het vierde spel is een in-app-aankoop.

1 reactie

App met drie gratis spellen: 'wat hoort bij elkaar?', tekenen en 'je eigen tijdschrift'. Het vierde spel 'weet je het nog?' kan aangekocht worden in de app.

0 reacties

App om de jongsten te leren om vormen visueel te onderscheiden. Helpt ook bij ruimtelijke oriëntatie en categorisering.

0 reacties

Leer opruimen! Deze app gaat over ordenen en sorteren.

0 reacties

Iets moeilijkere app om visueel te leren onderscheiden. In een matrix moeten leerlingen de vormen ordenen zodat de rijen en kolommen van de matrix kloppen.

0 reacties

Leer opruimen! Deze app gaat over ordenen en sorteren. Deze app is iets moeilijker dan Sort It Out 1.

0 reacties

Zoek de tegenstellingen, zoals bijvoorbeeld zon-maan, licht-donker, etc. Voeg je eigen stemgeluid aan de plaatjes toe en werk aan de woordenschat.

0 reacties

In de app Bobo Zoeken het om zoeken, kijken en verbanden leggen: zoekplaat, wat hoort bij elkaar, wat hoort er niet bij en zoek dezelfde.

1 reactie

In de app Bobo Letters maken kinderen kennis met letters en lettergrepen. Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling, kun je deze app samen met je kind spelen. Onderdelen: woo...

0 reacties

In Bobo Getallen leren kinderen tellen en eenvoudige optelsommen maken: tellen met plaatjes, tellen met vingers, kies het juiste getal en maak de som.

1 reactie

Kinderen maken in deze app kennis met woorden en klanken. Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling, kun je deze app samen met je kind spelen. Onderdelen: rijmen, zoek het jui...

0 reacties

In de app Bobo Vormen en Kleuren draait het vooral om goed kijken. Deze app is daarom ook geschikt voor de allerkleinsten. Onderdelen: zoek de schaduw, dezelfde kleur, van klein...

0 reacties

Een puzzel- en ontdekkingsapp voor kleine kinderen met veel gesproken woorden.

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje harken, zaadjes zaaien en peentjes oogsten.

0 reacties

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje met sommen maken, schrijven, kralen tellen en rekenen.

App met 26 prachtige voorleesverhalen voor kinderen van 4 jaar en ouder, geschreven door Rian Visser. Met zoekplaten boordevol geluiden.

Leer over groente, fruit, vlees en vis. Weeg je boodschappen en betaal ze.

App om de letters en cijfers te leren met vier verschillende niveau's. In deze versie ook de schrijfletters.

Schrijfschrift met meer dan honderd verschillende pagina's om schrijven te oefenen: woordjes, zinnen, cijfers, sommen.

Letterlegger voor de beginnende lezers om woorden te maken. Gebaseerd op leesmethode Veilig leren lezen.

Letterplankje om woorden neer te leggen. Je kan zelf instellen of de letters fonetisch worden uitgesproken en of woorden bij het neerleggen worden uitgesproken. Stem is in hoogt...

Leert jonge kinderen Engelse woorden en begrippen door middel van afbeeldingen en het laten horen van de uitspraak.

Met deze app kun je verstoppertje spelen met kikker. Een kind verstopt de telefoon en de rest gaan de telefoon proberen terug te vinden. Kikker geeft af en toe een hint.