Image

Sportfolio

Lesidee van Raphael Fliers · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Groep
Type
Flipped classroom / instructievideo, Brainstorm / informatieverwerking, Presentatie, Oefening, Klassikale toetsing, Reflectie
Lesidee van
Gemaakt op
28 okt 2014

Elke leerling heeft een persoonlijk sportfolio waarin het jaarprogramma beschreven staat ondersteund door plaatjes,filmpjes, evaluatie- en reflectiemiddelen. Hierdoor heb je als docent ook de mogelijkheid wat meer theorie te delen en activeer je de leerlingen na te denken over hun eigen leerproces. Ik ben nog op zoek naar een goede app om dit vorm te geven.

Opdracht

Elke week lees je de informatie en voer je de opdrachten uit die in je sportfolio beschreven staan.

Leerdoel

Alle informatie die in het jaar aan de orde komt wordt opgenomen en toegepast. Door de stof ook via socrative te evalueren of te toetsen wordt inzichtelijk voor wie dat het geval is.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

John Elburg, van der De leerlingen van MTV3 Backstage maken hun portfolio nu in It's Learning. Dat werk prima. Foto's, filmpjes e.d.... Portfolio via It's Learning wordt goed weegegeven met de Ipad.

meer dan 8 jaar geleden

Bekijk ook deze lesideeën van Raphael

Met Imovie is er een filmpje gemaakt waarin een aantal basketbaltechnieken getoond worden. Waaronder face the basket / rebound / lay-up / jump shot. Filmpje staat op mijn camer...