Ql ict

rekenen MB

Game waarin je leert optellen en aftrekken. Heel veel verschillende niveaus waardoor het gespeeld kan worden door beginnende rekenaars en rekenaars uit de hoogste groepen.

App om te leren klokkijken, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten.

0 reacties

Hele getallen optellen, aftrekken, vermenig- vuldigen, delen en tafels oefenen. Ook door elkaar mogelijk. Het spel wordt aangepast aan je niveau, na iedere serie opgaven. Na ied...

0 reacties

Oefen de tafels op verschillende niveau's: makkelijk is één tafel op volgorde, normaal is per tafel in willekeurige volgorde en moeilijk is alle tafels door elkaar.

2 reacties

Met Splits kunnen kinderen in groep 3 van de basisschool het splitsen van getallen oefenen. Bij het rekenen is splitsen belangrijk om de erbij- en eraf-sommen te kunnen maken. ...

Oefen de basis van het klokkijken met drie verschillende oefeningen: 'zet de wijzers goed', 'hoe laat is het?' en 'welke klok geeft de goede tijd aan?'. De gratis versie van Klo...

4 reacties

Iedere speler kan op eigen niveau aan rekenvaardigheden werken. Wie is er als eerste rekenkoning? Gratis versie alleen optellen, aftrekken en gemengd.

Mooi vormgegeven app om munten te leren. Met veel verschillende munteenheden en mogelijkheid om ermee te rekenen: rangschik de munten en bereken bijvoorbeeld je wisselgeld.

0 reacties

Met deze app kun je sommen maken tot 10 of tot 20 met het rekenrek. Ook zit er een functie in om vrij te oefenen.

Oefen de tafels. Gemaakt door de makers van de methode Wizwijs van Zwijsen. In de liet-versie kun je maar twee spellen spelen.

Train de tafels door elkaar. Met deze app doe je geen wedstrijd maar oefen je de tafels. Deze app is gemaakt door Puckipedia, toen hij 11 jaar was. Voordeel van deze versie is d...

0 reacties

Oefen de optel- en minsommen, delen of vermenigvuldigen. Kies een deelgebied of oefen alles door elkaar.

Met het rekenrek kun je samen oefenen. Het rekenrek maakt de sommen tot 10 of 20 visueel.

Een app met sommen (optellen, aftrekken of alles door elkaar) voor groep 3 en 4. Het niveau is instelbaar voor sommen tot 20 of tot 100.

0 reacties

Overzichtelijk vormgegeven app om kinderen (extra) te laten oefenen met het optellen en aftrekken door -erbij en eraf- bussommen.

App om te oefenen met sommen tot 20. Oefen met of zonder hulp, splitsen en van alles door elkaar.

0 reacties

Teken je eigen wegen en laat je auto's er overheen rijden. Kun je letters of figuren maken?

0 reacties

App waar bij je een voorbeeld kunt nabouwen en zelf kunt bouwen. Kinderen leren dan dat ze niet eerst het dak kunnen maken en dan pas alles wat er onder zit.