Pasfotopieter

Je eigen app zonder programmeren

Lesidee van pieter horchner · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Klassikale instructie, Brainstorm / informatieverwerking, Presentatie, Oefening, Creatie, Klassikale toetsing
Lesidee van
Gemaakt op
25 nov 2013

Maak je eigen app op een iPad(voorkeur) of iPhone. Leer logisch nadenken, wat moet je app kunnen en hoe ga je dat doen? ... en dat alles zonder een regel programmacode

Opdracht

We maken er een competitie van. Verdeel de groep in kleine groepjes van 2 of 3 personen of maak het individueel. Geef per groepje/persoon een app thema: bijvoorbeeld: Tijd, Weer, Locatie, Animatie, Device, Gebaar, Calculator, Formule, Meetapparaat, Kunst, Fun, etc. Geef iedereen de tijd (b.v. 30 min) om de werking van de app te bedenken en te maken met MeApp FUN. Laat vervolgens ieder groepje of persoon het resultaat toelichten en demonstreren op het centrale scherm. De beste/leukste/origineelste krijgt de "App van de week" award! (Snap-shot van de App en een foto van de groep/persoon in een (digitaal) fotolijstje en/of Social Media)

Leerdoel

Creativiteit, logisch nadenken en presentatievaardigheden.

Voorwaarden

  • Werking van MeApp FUN

Stappenplan

  1. MeApp FUN op alle iPads en toegang tot het Internet.
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen en geef een thema of laat er één kiezen. Start de klok!

Tip voor thuis

Bekijk ook de instructievideo's over hoe je een app in een paar minuten in elkaar kan zetten.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

pieter horchner · Auteur van dit lesidee · Een sterk vernieuwde versie is in de maak. Hiermee kan je je eigen info modellen maken ( bv. Artiest, Album, Liedje, Optreden) vervolgens kan je met een meapp informatie vastleggen, bekijken en delen.

meer dan 8 jaar geleden

pieter horchner · Auteur van dit lesidee · Deze competitie heb ik al 2x uitgeprobeerd met groot succes, bijvoorbeeld als workshop tijdens het weekend van de wetenschap. Met het juiste gereedschap wordt iedereen creatief.

meer dan 9 jaar geleden