Image

Taaldorp Engels 3 Vmbo " At the Doctor's Office"

Lesidee van niek schefer · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Lesidee van
Gemaakt op
07 apr 2015

De leerlingen oefenen met behulp van Puppet Pals de spreekvaardigheid ter voorbereiding voor Taaldorp. Deels oefenen ze ook de schrijfvaardigheid, doordat ze een aantal vragen zelf moeten opstellen

Opdracht

In het begin van de les laat je een filmpje zien van youtube Evt bewerkt in EdPuzzle.http://youtu.be/ArHh7Wo76EA Daarna gaan de leerlingen met de voorbeeldconversaties aan het oefenen. Nadat ze geoefend hebben verzinnen ze in het Nederlands een kort gesprekje: Je komt bij de huisarts en je.... Nadat de leerlingen het gesprekje in het Nederlands hebben doorgenomen maken ze een filmpje met Puppet Pals. Als ze het filmpje hebben opgenomen sturen ze het filmpje op naar de docent

Leerdoel

De leerlingen zo goed mogelijk voorbereiden op Taaldorp door het oefenen van verschillende situaties. Deel 1 The Doctor.

Voorwaarden

  • Beamer
  • DigiBord
  • EdPuzzle en Puppet Pals
  • IPad Of andere mobiele apparaten

Stappenplan

  1. Inleiding:  In het begin van de les laat je een filmpje zien van youtube evt. bewerkt in EdPuzzle. http://youtu.be/ArHh7Wo76EA  je geeft aan, dat de leerlingen zelf nu gaan oefenen.
  2. Kern:  Inoefening:  De leerlingen kunnen nu met de "taaldorp"voorbeeldconversaties aan het oefenen.  Nadat ze geoefend hebben, verzinnen ze in het Nederlands een kort gesprekje: Je komt bij de huisarts en je....   Verwerking :Nadat de leerlingen het gesprekje in het Nederlands hebben doorgenomen maken ze een filmpje met Puppet Pals.
  3. Evaluatie: De leerlingen leveren de resultaten in bij de docent.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat niek weten wat je van dit lesidee vindt.