59209 158074027539445 3688272 n

Voorbereiding toets

Lesidee van Marleen Damen · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Groep
Type
Oefening, Klassikale toetsing, Toetsing op eigen tempo
Lesidee van
Gemaakt op
06 feb 2013

Een leuke manier om leerlingen zelf te laten werken aan de voorbereiding van de komende toets.

Opdracht

Laat de leerlingen in groepjes met een ipad werken. Elk groepje neemt een paragraaf van het hoofdstuk waar de toets over gaat komen. De groepjes bedenken 5 vragen over de stof van die paragraaf en maken hier flascards van met de app. De vraag aan de voorkant, het antwoord op de achterkant.
Wanneer de groepjes klaar zijn, kan elk groepje de flashcards met de hele klas oefenen. Aan het einde van de les kunnen alle flashcards verstuurd worden, zodat de leerlingen thuis ook nog met de Flashcards kunnen oefenen.

Voor bij taalvakken, kun je natuurlijk heel goed woorden of zinnen laten vertalen, bij wiskunde kun je heel goed naar begrippen vragen, maar ook naar opgaven met berekeningen. Plaatjes toevoegen is helaas met deze app niet mogelijk.


Leerdoel

De leerlingen hebben zelf nagedacht over de te leren stof, wat belangrijk is en wat voor vragen er op de toets komen. De leerlingen hebben samen oefen materiaal gemaakt om de toets zo goed mogelijk voor te bereiden.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving

Tip voor thuis

Met deze app kunnen kinderen heel makkelijk zelf oefen materiaal maken. Bijvoorbeeld woordjes of begrippen leren. Leerlingen kunnen dan ook aangeven tijdens het leren, door op het vinkje te klikken, dat zij die 'card' kennen en niet meer hoeven leren. Zo wordt het een echte hulp bij het leren.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Marleen weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Marleen

Laat de leerlingen alleen of in tweetallen hun kamer namaken, of hun droomhuis. Je kunt dit als extra opdracht geven voor leerlingen die snel klaar zijn in de les, of bijvoorbee...