Medium

Leerlingen maken een moodboard met Pixlr.com

Lesidee van mieke j. · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Brainstorm / informatieverwerking, Presentatie, Oefening, Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
16 nov 2015

Naar aaleiding van de aanslagen in Parijs maken de lln een moodboard d.m.v. https://pixlr.com/editor/

Opdracht

Opdracht:Maak op de pc in word een ‘moodboard’ van de gebeurtenissen in Parijs. (Een moodboard is een collage waarmee je een beeld geeft van wat er is gebeurd)
Gebruik hiervoor de volgende online toepassing: https://pixlr.com/editor/
Korte handleiding: Ga op zoek naar afbeeldingen en stukjes tekst die weergeven wat er is gebeurd in Parijs. Ga naar https://pixlr.com/editor/   Klik ‘Bestand’ – ‘Nieuwe afbeelding’.  Geef je collage een naam en selecteer de grootte 1024x768. Klik op ‘Laag’ – ‘Open afbeelding als laag’. Selecteer een afbeelding op je PC om ze in te voegen. Je kan je afbeelding groter of kleiner maken, draaien etc door te klikken op ‘Bewerken’ – ‘Vrije transformatie’. Voeg tekst toe door op ‘A’ te klikken in de linker werkbalk. Je kan je lettertype, -kleur en –grootte aanpassen via het tekstvak. Open elke nieuwe afbeelding die je toevoegt als nieuwe laag. Als je klaar bent klik je op ‘Bestand’ – ‘Bewaren’. Sla je werk op op je PC en upload je collage naar Smartschool.

Leerdoel

Je eigen mening en gevoelens uiten Je kan gebruik maken van info-en communicatietechnologie Je kan wereldproblemen bondig omschrijven

Voorwaarden

  • PC met internetaansluiting

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat mieke weten wat je van dit lesidee vindt.