Foto medium

School nabouwen met Minecraft

Lesidee van Maurice Ermen · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
04 aug 2015

Kinderen bouwen met de app Minecraft de school en de omgeving na.

Opdracht

De kinderen gaan met behulp van Minecraft hun eigen school nabouwen. Voorafgaand moeten er groepjes worden gemaakt. Ieder groepje moet zorgen voor genoeg informatie om de school zo correct mogelijk na te kunnen bouwen: vanuit verschillende perspectieven en standpunten moeten ze de school fotograferen met hun iPad. 

Hierna gaan ze de buitenkant van de school nabouwen in Minecraft. Van tevoren moeten de kinderen dus wel weten hoe die app werkt, ook als leerkracht moet je dit weten. De opdracht kun je zo groot en moeilijk maken zoals je zelf wilt; een makkelijke opdracht zou zijn om vanuit 1 standpunt 1 zijde van de school na te bouwen. Een moeilijke opdracht zou kunnen zijn om de gehele school na te bouwen, eventueel met omgeving en inhoud. Kinderen die met Minecraft spelen zullen veel meer aankunnen dan kinderen die het voor het eerst doen. 

Als de ontwerpen klaar zijn kunnen ze worden opgeslagen met Print Screens. De 4 mooiste ontwerpen / aanzichten etaleren we op de Facebook van school. Kinderen kunnen eventueel hun ontwerp presenteren en uitleggen wat er moeilijk / makkelijk was. 

Leerdoel

Kinderen kunnen hun eigen school nabouwen in een drie dimensionale wereld. Kinderen kunnen vanuit verschillende perspectieven werken aan hun eigen ontwerp.

Voorwaarden

  • Kennis van de app / het spel Minecraft, zowel voor leerkracht als leerling
  • Genoeg tijd
  • iPads
  • De app Minecraft
  • Kennis van verschillende perspectieven / aanzichten
  • Een vorm van etaleren als stimulans voor de leerlingen

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Maurice weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Maurice

Via de website Padlet een brainstorm sessie houden met kinderen voorafgaand aan een les, om de voorkennis te activeren.

De kinderen maken een samenvatting met Popplet over een Nieuwsbegrip tekst. De opdrachten hoeven ze zo een keer niet te doen. Daarna slaan ze de Popplet op als PDF of JPEG en le...