Medium

Cultuuronderwijs

Lijst van Maud H.

Apps voor in de klas tbv cultuuronderwijs

Toon
0 reacties

Met Garageband kun je muziek maken en opnemen. Alle instrumenten (gitaar, bas, toetsen, drums, snaarinstrumenten) speel je eenvoudig zelf in.

De kinderen maken een animatiefilm van de verteltafel. Ze gebruiken daarbij de materialen uit de vertelkoffer en het prentenboek wat op dat moment centraal staat in de groep.Om ...

De leerlingen maken kennis met gedichten.Ze gaan op een creatieve manier iets met gedichten doen.

0 reacties

Maak van je foto's en video's pentekeningen. Creëer je eigen tekenfilm!

De kinderen maken met een groepje van 3 a 4 personen een stopmotion filmpje van zichzelf of van poppetjes, lego, dieren, auto's enz. Ze bedenken zelf het script en het decor.

4 reacties

Animatie app om zelf animaties te maken. Kies de poppetjes en spreek in met je eigen stem.

1 reactie

Maak je eigen verhalen met de slokoppen. De poppen volgen automatisch je stem met hun mondbewegingen.

0 reacties

App met zeer veel mogelijkheden de visuele kant van je verhaal op te bouwen. Maak poppetjes en achtergronden. Pakketten met standaard-poppetjes moeten aangekocht worden.

Help-app voor het nemen van betere foto's. De foto-opdracht Generator app bevat opdrachten die zijn ontworpen om je te helpen leren over de verschillende elementen van de fotogr...

Schilderijen van de Renaissance tot nu met werken van 80 verschillende kunstenaars. Met in-app-aankopen om bekende werken te zien.

0 reacties

App om stopmotion-filmpjes te maken. Zeer veel instellingen en exportmogelijkheden!

Leerlingen kunnen met behulp van deze App eenvoudig StopMotion filmpjes maken.

Explain Everything is de beste app voor het maken van Flipping the Class-filmpjes, omdat je meer dia's kunt bewaren, je kunt in- en uitzoomen op de dia óf de afzonderlijke objec...

Na een introductie over tekenen via een PC, Tablet of iPad via een Notebook presentatie op het Smartboard koos ik voor het thema 'Donald Duck 60 jaar'. Met dit thema oefenden de...

App met blogs, verhalen en gedichten voor volwassenen en kinderen. Deze kunnen in de Nederlandse les gebruikt worden of uitgebeeld worden tijdens de drama-les.

0 reacties

Met BookCreator maak je je eigen iBooks op de iPad. Voeg plaatjes, filmpjes of geluidsbestanden toe en stuur ze naar jezelf of anderen.

0 reacties

Geef je foto's een effect alsof het een tekening is. Kies een achtergrond en een randje en je creatie is klaar.

1 reactie

Met deze app pak je stukjes uit bekende kunstwerken (van Michelangelo, Vermeer, Cranach en Rembrandt) en kun je daarmee je eigen kunstwerk maken. Wees creatief!