Medium

Talen

Lijst van Mariska Abma

Toon
0 reacties

Oefen alle woordjes voor een woordjesoverhoring voor een vreemde taal.

1 reactie

Oefen je franse woordjes voor een proefwerk. Hoort bij de methode Grandes Lignes van Noordhoff Uitgeverij voor HAVO/VWO klas 1.

0 reacties

Zoek op welk lidwoord bij het woord hoort. Je kunt ook een spel maken met woorden die je wilt onthouden.

Franstalige app van het Zwitserse nieuwsprogramma 20 minutes. Met actueel nieuws om in de les te gebruiken.

Woordtrainer bij de Waalse methode Éventail-junior En action 5. Ook bruikbaar voor andere Franse lessen.

0 reacties

Taalgids om je te kunnen redden in Frankrijk. Met veelgebruikte zinnen en woordenlijsten.

0 reacties

Woordspel dat je met anderen speelt. Speel het eens in een andere dan je eigen taal en leer ook deze taal kennen (6 talen).

Leer Frans met de app van de Franse tv-zender TV5MONDE. Elke week drie nieuwe uitzendingen waarin de woorden in een context geplaatst zijn.

Documenten ordenen, media bekijken, synchroniseren met clous-diensten en downloaden van het web.

0 reacties

Het typen in/over een PDFdocument maakt deze app mogelijk. Vervolgens kan er opnieuw een PDFdocument van gemaakt worden.

2 reacties

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via hun eigen device. De app verzamelt de antwoorden online en stuurt een rapport na...

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via deze student-app.

4 reacties

Maak een woordwolk met deze app op basis van een stuk tekst. Je kunt de lay-out en het lettertype aanpassen.

0 reacties

Speel galgje met elkaar of tegen de computer. Kies voor korte, middellange of lange woorden en maak het je zo moeilijk mogelijk. Zorg dat de robot niet uit elkaar valt!

1 reactie

Eenvoudige mindmap-app waarin ook beelden verwerkt kunnen worden en je in een blokje kunt tekenen. In deze variant kan op vele manieren gedeeld worden en kan ook online gewerkt...

Zie je collega's in die kring voor je zitten. Ze kijken allemaal naar een iPad scherm waar jij de informatie en je vraag over een leerling hebt gepresenteerd.Alle aandacht is bi...

App om alle Franse werkwoorden in alle tijden te oefenen Je kunt je eigen oefeningen maken. Dit is de lite-versie.

Oefen de onderdelen van werkwoordspelling, tevens leer je de persoonsvorm en het onderwerp herkennen. Dit zijn belangrijke vaardigheden om de werkwoordspelling goed te doen.

1 reactie

Met deze app kun je een gepersonaliseerde agenda maken en digitaal al je huiswerk en rooster bijhouden. Met je eigen plaatjes om het helemaal in je eigen stijl te maken.

1 reactie

Todo-app. Multi-platform en het delen van je taken via de cloud. Ook mogelijk om gezamenlijk aan todo-lijsten te werken.

3 reacties

Met deze vernieuwde versie van Puppet Pals kun je je poppetjes nu echt laten bewegen en hun monden laten praten. Ook zijn ondergronden nu interactief. Maak nog creatievere anima...

Met deze app kan het klasseklimaat op sociaal emotioneel niveau in kaart gebracht worden. Door gedrag in kaart te brengen kan het positief beïnvloed worden.

6 reacties

Met deze app kun je als leerkracht/docent heel gericht educatieve sheets (vellen) maken die doen denken aan het vroegere Electro. Ook de leerlingen kunnen dit, bijv. als extra a...