Lighted blue

Wendsprong

Lesidee van Martijn kloet · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel
Type
Reflectie
Lesidee van
Gemaakt op
02 mei 2013

de Ipad wordt op een statief geplaatst en vervolgens aan de zijkant van de bewegingssituatie neergezet op een zodanige afstand dat de volledige beweging te zien is. 

zodra de app wordt gestart gaat de app filmen. het beeld wordt niet vertraagd afspeeld (slow motion) maar wordt later afgespeeld. De Ipad filmt en naar wens kan je dan instellen wanneer het afgespeeld moet worden. Dit kan zijn na 10 seconden, 30 seconden of een minuut. Dit is volledig instelbaar.

Opdracht

Schrijf van te voren op een bord of op papier welke geledingen deze les van toepassing zijn. Laat ze kijken naar bijvoorbeeld de insprong, het aanzweven, het handen plaatsen of het over de kast bewegen. 

opdracht voor de leerlingen: maak een sprong en bekijk jezelf op de Ipad. formuleer a.d.h.v. wat je hebt gezien voor jezelf een tip om mee aan het werk te gaan. 
Leerdoel

Leerlingen leren zelf kritisch te kijken naar hun eigen bewegen. 

Voorwaarden

  • Kennis mbt de beweging

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving

Tip voor op school

een tripod mount is in combinatie met een tripod statief erg geschikt voor in de gymzaal. (http://www.thejoyfactory.com/product/aab105) externe lenzen voor op de ipad zijn handig omdat er dan dichter bij de situatie gefilmd kan worden. (http://store.apple.com/nl/product/HB238ZM/A/olloclip-quick-connect-lens-voor-iphone-5)

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Martijn weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Martijn

Leerlingen bedenken zelf een stukje dans van bijvoorbeeld 5x8 tellen of leren een simpel vooraf bepaalde dans. Dit filmen ze zelfstandig (op 1 plaats of op diverse locaties) met...