22455

Groep 3/4

Lijst van Marjan Derks

Toon
2 reacties

Met Splits kunnen kinderen in groep 3 van de basisschool het splitsen van getallen oefenen. Bij het rekenen is splitsen belangrijk om de erbij- en eraf-sommen te kunnen maken. ...

Dit lesidee is (naast een uitgebreide review van deze app) ook op www.rekenapps.com gepost, mét afbeeldingen: http://rekenapps.com/2013/10/16/optellen-en-aftrekken-aan-de-hand-v...

Bij de app Hungry Guppy gaat het erom dat je moet aanvullen tot een bepaald getal. In de werkbladen die ik gemaakt heb doe je dit ook.

0 reacties

Overzichtelijk vormgegeven app om kinderen (extra) te laten oefenen met het optellen en aftrekken door -erbij en eraf- bussommen.

Game om te leren optellen. Beginlevels beginnen met bolletjes i.p.v. getallen. Hoe hoger het level hoe meer getallen er aan toegevoegd worden.

Werken met verschillende spelers in één app aan taalvaardigheden: woordenschat, werkwoordspelling, zinnen, woordvorming.

Leuke game die hoort bij de spellingmethode Taal Actief van Malmberg. De app is mooi vormgegeven en de leerlingen kunnen spelenderwijs met spelling aan de slag.

App om de schrijfletters en cijfers te leren schrijven (verbonden schrift), inclusief hoofdletters.

2 reacties

Maak eigen woordenlijsten om vervolgens mee te flitsen. In de app staan ook al veel woordenlijsten (op verschillende niveau's).

Maak je eigen interactieve prentenboek met deze app. Voeg eigen plaatjes/foto's in en neem je eigen stem op. Er zit ook een creation pack in met allemaal kant en klare plaatjes.

Letterlegger voor de beginnende lezers om woorden te maken. Gebaseerd op leesmethode Veilig leren lezen.

3 reacties

Leer de tafels zo snel mogelijk automatiseren met deze game.

App om de blokletters en getallen te leren schrijven.