Mariekemove jpg klein

Must-have apps met beperkt budget

Deze apps zou iedere leraar volgens mij minimaal op zijn/haar iPad moet hebben staan. Het is de budget-variant. Houd er rekening mee dat gratis of zeer goedkope apps bijna altijd beperkingen hebben. Er is ook een variant met betaalde apps.

2 reacties

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via hun eigen device. De app verzamelt de antwoorden online en stuurt een rapport na...

Notitie
Maak je eigen toets met open- of meerkeuze vragen en neem deze af in de klas. Je kunt ook een aantal game-vormen gebruiken voor de afwisseling. Account aanmaken als teacher is gratis.

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via deze student-app.

Notitie
Deze app hebben de leerlingen nodig om de toets met Socrative teacher af te nemen. Zij hebben geen account nodig. Het is ook mogelijk om de toets af te nemen via een browser: http://m.socrative.com > voor als niet alle leerlingen een tablet hebben maar wel een mobieltje met wifi.
2 reacties

Cloud-dienst voor het opslaan van bestanden en delen van bestanden. Uitwisselbaar met veel apps.

Notitie
Geweldige tool die ik elke dag gebruik om bestanden op te slaan en met elkaar te delen.
8 reacties

App om aantekeningen te maken en op te slaan in de cloud.

Notitie
Maak aantekeningen en sla ze op in deze online clouddienst. Nooit meer aantekeningen kwijt. Het is ook mogelijk om een notitie te delen met meerdere mensen en er in samen te werken.

Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie.

Notitie
Eenvoudige app om instructies te maken en zelfs op te nemen. Zo kun je ook intructiefilmpjes maken en die voor de les aan de leerling geven (flipped classroom).
4 reacties

Animatie app om zelf animaties te maken. Kies de poppetjes en spreek in met je eigen stem.

Notitie
Geweldige app om animaties te maken. Met de betaalde versie kun je ook werken met je eigen foto's, dat maakt het helemaal leuk!
5 reacties

App om instructies en toetsen te maken en klassikaal af te nemen.

Notitie
App die goed werkt om de controle te houden in de klas. Je bestuurt namelijk de schermen van de leerlingen en gaat er iemand "even multitasken" dan zie jij dat als leraar in je scherm. Je hebt wel een flink snelle internetverbinding nodig om deze app te gebruiken en maakt je les op de website: www.nearpod.com
0 reacties

Maak lessen met instructie voor anderen en leg alles stap voor stap uit.

Notitie
Met deze app maak je korte instructies voor anderen.
3 reacties

App om digitaal geeltjes 'sticky notes' te plakken, allemaal gezamenlijk op één prikbord. De geeltjes mogen ook foto's bevatten.

Notitie
Plak virtuele geeltjes om voor jezelf een onderwerp samen te vatten. Het is ook mogelijk om op internet een linoboard voor de klas aan te maken en allemaal op één prikbord te werken.

Met deze vernieuwde versie van Puppet Pals kun je je poppetjes nu echt laten bewegen en hun monden laten praten. Ook zijn ondergronden nu interactief. Maak nog creatievere anima...

Notitie
De opvolger van Puppet Pals. Maak eens een instructie op een heel andere manier of laat leerlingen animatiefilmpjes maken over het geleerde onderwerp. Omdat je met je eigen stem inspreekt is deze app heel goed geschikt voor de talen.
2 reacties

Eenvoudige mindmap-app waarin ook beelden verwerkt kunnen worden en je in een blokje kunt tekenen.

Notitie
Simpele en zeer doeltreffende mindmap-app. Je kunt in de popples niet alleen typen, maar ook tekenen en plaatjes invoegen. Met de gratis variant kun je maar één mindmap maken.
2 reacties

App met verschillende groepsactiviteiten die de samenwerking en het groepsklimaat bevorderen.

Notitie
Gebruik deze tips om je klasseklimaat te verbeteren en het soms eens even op een andere manier te doen.
2 reacties

Deze doordenkers gaan over het beroep van leraar. Ze zetten je aan het denken en laten je misschien een situatie eens van een andere kant bekijken.

Notitie
Kun je je onderwijs af en toe ook anders organiseren? Deze app helpt je daarbij.

App met kant en klare werkvormen en energizers voor gebruik in de klas. In de pro-versie staan meer werkvormen en energizers dan in de gratis versie.

Notitie
App met kant en klare werkvormen en energizers om het net eens anders te doen. Ik hoop natuurlijk dat deze je inspireren om dan nog meer creatieve lesideeën op Eduapp te posten!
1 reactie

App tekeningen te maken of aantekeningen bij foto's.

Notitie
Gratis teken-app met nog behoorlijk wat mogelijkheden.

Maak je eigen fotoboek met teksten erbij. Gebruik een template of fotofilters om het mooi vorm te geven.

Notitie
Maak een digitaal prentenboek met je foto's.
2 reacties

App om stopmotion-filmpjes te maken. Eenvoudig in gebruik.

Notitie
Stop-motion app. Maak bijvoorbeeld foto's van de groei van iets, een proef die je uitvoert of een kunstwerk dat je maakt. Leerlingen zijn er erg goed in om met deze app de meest creatieve filmpjes te maken.
0 reacties

Maak een videodagboek van je foto's en zet filters over je foto's om het nog mooier te maken.

Notitie
App om foto's achter elkaar te zetten en zo je verhaal te vormen.
3 reacties

iBooks is je digitale boekenplank op de iPad. Boeken kunnen in de online winkel worden aangeschaft, maar er kunnen ook eigen creaties ingezet worden. Maak bladwijzers en aanteke...

Notitie
Deze app is een verzamelplaats van boeken maar ook van PDF's of eigen creaties gemaakt in bijvoorbeeld Book Creator.
0 reacties

App om Microsoft Office documenten in te bewerken en om mee te synchroniseren in clouddiensten zoals Dropbox, Box.net of Google Drive.

Notitie
App om office-documenten te bewerken en op te slaan. Maakt gebruik van bestaande clouddiensten.
4 reacties

Showbie is een simpel programma waarbij vanuit verschillende apps werk ingeleverd kan worden bij de leraar en de leraar vervolgens het beoordeelde en van feedback voorziene werk...

Notitie
Met Showbie kun je alle opdrachten voor je klas klaarzetten (zoals in een ELO) en loggen alle leerlingen met eigen naam in in de app. Dit kan zonder e-mailadres. Zo heeft iedere leerling een eigen mapje waar de opdracht in staat en waar ze weer werk in kunnen uploaden. Met de app kun je ook feedback geven (voice-message, tekst-message, annotatie op een PDF).

Gratis variant van de prachtige app Book Creator. Maak je eigen boekjes! Je kunt in deze gratis variant maar één boek maken.

Notitie
De gratis variant van Book Creator.
0 reacties

Met Garageband kun je muziek maken en opnemen. Alle instrumenten (gitaar, bas, toetsen, drums, snaarinstrumenten) speel je eenvoudig zelf in.

Notitie
Maak met de leerlingen muziek of hun eigen radio-uitzending.
2 reacties

Een app om bijvoorbeeld voorkennis te activeren of te inventariseren. Maak een "garden" aan en geef de link door aan je leerlingen. Hier vullen zij de woorden in die bij de vraa...

Notitie
Met deze app kun je heel snel een brainstorm in je klas opzetten.
0 reacties

Met Slate kun je een digitaal magazine maken. Visual storytelling is hoe Adobe het zelf noemt. De gebruiker kan zelf teksten en beelden combineren en plaatsen in professioneel o...

Notitie
Maak met deze app een digital magazine.
4 reacties

Zoekmachine die resultaten op leesbaarheid classificeert. Doorzoeken van betrouwbare informatieve websites op vijf leesniveaus. Daardoor geschikt voor werkstukken en spreekbeurt...

Notitie
App waarmee je kunt zoeken op leesniveau.