Mariekemove jpg klein

BYOD

Op deze lijst een aantal e-tools die je met ieder apparaat kunt gebruiken. Test wel of de tool op de apparaten werkt voor er een les mee in te plannen!

2 reacties

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via hun eigen device. De app verzamelt de antwoorden online en stuurt een rapport na...

Notitie
www.socrative.com > teacher > gebruik deze eenvoudige app om je eigen toetsen te maken, werkt gratis na het aanmaken van een account. Maak met deze app je eigen toets.

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via deze student-app.

Notitie
www.socrative.com > student > deze app gebruiken de leerlingen om in te loggen op je klas (zonder account) en de vragen te maken. Als je een toets gemaakt hebt als teacher kun je dit op deze manier afnemen.
7 reacties

Maak, bewerk, presenteer en deel je prezi-presentaties. Omdat een prezi er anders uitziet dan een normale presentatie met slides, maak je hier vast indruk mee!

Notitie
www.prezi.com > instructie en verwerking > maak een presentatie die er eens anders uitziet dan een normale presentatie. Maak een mooie presentatie met prezi!
0 reacties

Lees je tweets, post je tweets, volg mensen en maak lijsten.

Notitie
www.twitter.com > verwerking > gebruik bijvoorbeeld twitter om met een hashtag een les te geven > zie voor ideeën de lesideeën. Probeer met twitter om de juiste mensen te vinden om te volgen.

Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie.

Notitie
www.educreations.com > instructie en verwerking > maak je eigen instructiefilmpje met deze eenvoudige app > maak dia's, neem je stem op, sla het op en je hebt een link om met je leerlingen te delen (flipped classroom).
1 reactie

Je zet lesstof in de app (door leraar of leerling) en dan maakt de app er quizjes van met verschillende vraagvormen.

Notitie
www.quizlet.com > oefenen en toetsen > ook een app om quizzes te maken, maar leerlingen kunnen ook zelf quizzes voor elkaar maken!
0 reacties

Met deze app voeg je tags aan een foto toe om deze nog levendiger te maken. De tags kunnen bestaan uit tekst of video.

Notitie
www.thinglink.com > verwerking > voeg tags toe gaan foto's, bijvoorbeeld geolocatie of het verhaal achter de foto. Je kunt zo een digitale speurtocht maken of achteraf een verhaal per locatie in beeld brengen.
0 reacties

Met deze app kun je je eigen Facebook account bijhouden en de updates van anderen lezen.

Notitie
www.facebook.com > feedback > je kunt zo makkelijk met je leerlingen communiceren, let wel op privacy! Als je met Facebook wil werken met een klas, maak dan een groep voor de klas aan. Let op, leerlingen moeten wel ouder dan 13 jaar zijn om een account aan te maken.
4 reacties

Elektronische leeromgeving: stuur berichten, opdrachten, reageer op leerlingen en bekijk activiteiten.

Notitie
www.edmodo.com > klassenmanagement > maak een eigen klassenomgeving aan op Edmodo, om bijvoorbeeld in één keer met je leerlingen te communiceren of leerlingen het werk in te laten leveren
0 reacties

Met deze app kun je alle media op YouTube bekijken.

Notitie
www.youtube.com > instructie en verwerking > als je een eigen (instructie)filmpje maakt of leerlingen deze laat maken kun je deze uploaden, zet filmpjes met leerlingen er in niet zomaar online! Heb je een eigen filmpje gemaakt met een app, zet deze dan online met YouTube. Je kunt ook inloggen met een gmail account.
0 reacties

Neem je eigen stem op en deel het via het internet als MP3. Voeg tags toe zodat anderen je radio-uitzending vinden.

Notitie
www.audioboo.fm > instructie en verwerking > app om je eigen stem op te nemen, bijvoorbeeld het maken van een radio-uitzening voor talenonderwijs. Maak je eigen radiouitzending.
2 reacties

App met digitale kaarten waar ook routes uitgezet kunnen worden en straten kunnen worden bekeken.

Notitie
maps.google.com > oefenen > app te gebruiken voor allerlei vormen van onderwijs > uiteraard kun je ook www.openstreetmap.org gebruiken!
2 reacties

App om verbinding te maken met een digibord met ProWise Presenter. De app kan ook gebruikt worden als stemkastje, remote voor het digibord en om samen activiteiten uit te voeren.

Notitie
connect.prowise.com > instructie > app waarmee je verbinding kunt maken met Prowise-software om je presentatie te besturen of waarmee leerlingen als een stemkastje kunnen reageren > app is niet eenvoudig dus vereist oefening!

Met deze app kan het klasseklimaat op sociaal emotioneel niveau in kaart gebracht worden. Door gedrag in kaart te brengen kan het positief beïnvloed worden.

Notitie
www.classdojo.com > klassenmanagement en reflectie > app die je kunt gebruiken voor feedback
3 reacties

App om digitaal geeltjes 'sticky notes' te plakken, allemaal gezamenlijk op één prikbord. De geeltjes mogen ook foto's bevatten.

Notitie
www.linoit.com > activeren, verwerking, feedback > eenvoudige app die werkt met een beperkte internetverbinding > maak een lino online aan en zoek het mailadres op waarmee je op de lino kunt posten, laat leerlingen hun opmerkingen posten door dat te mailen naar het mailadres dat hoort bij de lino
1 reactie

Eenvoudige mindmap-app waarin ook beelden verwerkt kunnen worden en je in een blokje kunt tekenen. In deze variant kan op vele manieren gedeeld worden en kan ook online gewerkt...

Notitie
www.popplet.com > instructie en verwerking > eenvoudige app om een mindmap te maken, in de online versie kun je ook samenwerken aan een gezamenlijke popplet/mindmap. Maak hiermee een instructie, laat leerlingen een proces in kaart brengen of werk aan een gezamenlijke mindmap.
68 reacties

Met Kahoot kun je online een toets of quiz maken en deze door de leerlingen laten invullen. Het student-response systeem werkt op elk apparaat. Het stelt je in staat om een seri...

Notitie
Website waarmee je op een flitsende manier toetsen kunt afnemen. Kan plenair maar ook individueel. Maak je eigen online quiz.
2 reacties

Een app om bijvoorbeeld voorkennis te activeren of te inventariseren. Maak een "garden" aan en geef de link door aan je leerlingen. Hier vullen zij de woorden in die bij de vraa...

Notitie
Prima tool om de les mee te starten. Wat weten leerlingen al van een onderwerp? Je maakt eenvoudig een "antwoordentuintje" aan op de site en de leerlingen kunnen hier zonder wachtwoord in. In de brainstorm-optie kunnen ze meerdere korte antwoorden toevoegen, zo ontstaat een woordwolk.
0 reacties

Met deze app mix je twee talen en leer je ze spelenderwijs. De app werkt met de talen spaans, frans, duits, portugees, italiaans en engels. De combinatie nederlands-engels is nu...

Notitie
Leuke app om talen me te leren, de Engelse taal is nu ook als webapp beschikbaar. Gebruik deze app om op een leuke manier een vreemde taal te leren.
0 reacties

Met deze tool leer je allerlei stof memoriseren. Op de website kun je zelf ook lessen aanmaken en deze kunnen met de app afgenomen worden. De app is gebaseerd op hersenonderzoek...

Notitie
Deze website helpt je om stof te memoriseren. Maak in deze app je eigen lesje met stof die leerlingen moeten gaan onthouden.
0 reacties

Een prikbord, waar leerlingen zonder inlog foto's tekst filmpjes kunnen achterlaten.

Notitie
Maak een prikbord en zet allerlei informatie op een rij. Kan zonder inlog. Zo'n prikbord kun je gebruiken als instructie maar je kunt ook leerlingen zelf een bord laten maken met informatie over een bepaald onderwerp.

Flashcards maken en zelf je leerproces bijhouden. Dat kan met Brainscape. Je kunt de dienst gebruiken in de app maar ook online.

Notitie
Flashcards kunnen helpen om stof te memoriseren. Maak je eigen set aan Flashcards om met leerlingen (bijvoorbeeld zorgleerlingen) te gebruiken.

App waarmee je schermopnamen kunt maken. Heel goed inzetbaar voor het maken van instructies voor flipped classroom. Met een gratis account kun je 15 minuten opnemen en publicere...

Notitie
Maak met screencast-o-matic schermopnamen. Met een gratis account kun je 15 minuten opnemen en publiceren. Neem met bijvoorbeeld een bestaande presentatie je eigen instructie op voor de leerlingen.
0 reacties

Met deze simpele online tool kun je in een paar minuten een interactief boek bouwen.

Notitie
Maak met deze eenvoudige tool je eigen boek. Dit kan een boekje zijn ter instructie voor de leerlingen maar je kunt ook de leerlingen de opdracht geven zelf een boekje te maken.
12 reacties

Met Presenter kunnen leerlingen op elke device zelf aan de slag met Presenter activiteiten. Dit kan een presentatie zijn, oefenen met de diverse tools, samenwerkingsopdrachten u...

Notitie
Deze (web)app kan goed gebruikt worden om presentaties of instructie te geven, maar er kunnen ook samenwerkingsoefeningen worden gedaan.