Mariekemove jpg klein

Auris: spraakproductie

Lesidee van Marieke van Osch · Speciaal onderwijs · Meer details
Doelgroep
Individueel
Type
Oefening
Lesidee van
Gemaakt op
09 jan 2019

Met Clips kun je eenvoudig een filmpje maken. Het filmpje is een samenvoeging van korte clipjes. Ook kun je eenvoudig automatisch ondertiteling toevoegen.

Opdracht

Met de app Clips kun je een verhaal maken, omdat de Clip bestaat uit allemaal korte onderdelen kunnen leerlingen eenvoudig structureren. Het is belangrijk dat de leerlingen eerst bedenken waar het verhaal over moet gaan om te voorkomen dat het een doelloos gesprek gaat worden.

Leerdoel

Spraakproductie: de leerling leert de woorden en weet wat de betekenis van het woord is. De leerling maakt samen met de ADer zelf een Clip met allemaal korte stukjes en gebruikt daarbij de woorden die aangeleerd moeten worden. De ADer stimuleert de spraakproductie.

Stappenplan

  1. Bedenk waar de Clip over moet gaan
  2. Maak een introposter
  3. Neem de eerste clip op, wil je ondertiteling zet deze dan aan
  4. Neem de Clip stap voor stap op
  5. Bekijk het resultaat en deel het eventueel

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Marieke weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Marieke

Met de app Bru-taal kun je je taalvaardigheden opkrikken. Er zitten allerlei verschillende oefeningen in voor bijvoorbeeld de spelling van de persoonsvorm in verleden tijd en ee...

Met deze apps maak je van een presentatie - zelfs powerpoint- een filmpje. Bijvoorbeeld om in te zetten voor een "flipped" instructieles met creatieve verwerking tijdens de lesu...