Image

Boektrailer maken

Lesidee van Margreet Kamman · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Groep
Type
Presentatie, Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
01 mrt 2015

Leerlingen lezen een boek van de mediatheek en verwerken dit in een filmtrailer. Deze presenteren ze aan hun klas.

Opdracht

Leerlingen kiezen een leesboek op hun niveau. Dit kan een C-boek zijn uit de mediatheek of bijvoorbeeld een titel van de Jonge Jury lijst. Vervolgens kiezen ze een thema van IMovie, passend bij het genre van hun boek. De trailer wordt gemaakt door filmpjes en foto's te uploaden. Leerlingen denken goed na over de volgorde en welke teksten ze willen toevoegen. Uiteraard kan de boektrailer ook in tweetallen of groepjes gemaakt worden. Op de afgesproken datum worden de trailers getoond aan de klas. Wie heeft de meest aantrekkelijke trailer gemaakt? Welk boek willen leerlingen nu allemaal lezen???

Leerdoel

Leerlingen leren hun gelezen boek om te zetten in beelden. Ze proberen het verhaal zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren om zo hun klasgenoten nieuwsgierig te maken naar het boek.

Voorwaarden

  • Beamer
  • IPads met camerafunctie en de App IMovie

Stappenplan

  1. Leerlingen lezen een boek.
  2. Met de IPad maken zij korte filmpjes.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Ingrid Wering Dit heb ik gedaan in groep 8. De leerlingen zijn weer fanatiek aan het lezen en hebben prachtige boektrailers gemaakt!

meer dan 7 jaar geleden

Bekijk ook deze lesideeën van Margreet

Redekundige grammatica van persoonsvorm t/m bijwoordelijke bepaling.

Leerlingen maken in duo's of in groepjes een krant met alleen positief nieuws! Dit kan lokaal, regionaal of internationaal nieuws zijn.