Tv

Creatief met apps tijdens CKV!

Lijst van Maren Siebert

Welke apps zijn het meest geschikt om in te zetten tijdens CKV?

1 reactie

Prachtige app om filmpjes mee te maken. Mogelijkheid om projecten met eigen beeld/geluid te maken en de optie om een filmtrailer te produceren volgens vaste thema's.

Notitie
Zeer eenvoudige app die als basis heel goed te gebruiken is bij het filmen en monteren. Ook de mogelijkheid om een trailer te maken is erg leuk en leerzaam. Helaas kun je wat minder met geluid in de montage, dus als je een stap verder wilt gaan, gebruik dan Pinnacle Studio.
1 reactie

Edit met de tijdlijn tot in detail je eigen video en voeg overgangen, effecten en geluiden toe.

Notitie
Deze app biedt net iets meer mogelijkheden dan iMovie, met name in de geluidsbewerking. Er zijn meerdere geluidsporen, zodat je ook ander geluid onder je video kunt zetten dan het oorspronkelijke geluid.

Maak een korte video en deel dit via social media. Online kunnen Vines bekeken worden, maar niet gemaakt worden.

Notitie
Leuke app waarmee je filmpjes maakt van 6 seconden, door je vinger op het scherm te houden. Vervolgens deel je deze, dus het is ook een vorm van social media. Zeer gebruiksvriendelijk door de eenvoud.
3 reacties

Maak stripverhalen met je eigen foto's. Kies een eigen format en voeg tekstballonnen of stickers toe. Veel mogelijkheden om instellingen te wijzigen of te delen.

Notitie
Handige app om fotostrips mee te maken. Leerlingen kunnen zowel strips maken binnen bepaalde kaders als de vrijheid kiezen om zelf de opmaak te bepalen.
0 reacties

Maak foto-collages en versier ze met stickers en teksten.

Notitie
Eenvoudige app waarmee je leerlingen gemakkelijk een fotocollage kan laten maken. Maar ook simpele fotobewerkingen zijn mogelijk en de combinatie met tekst maakt het een app waar je verschillende kanten mee op kunt.
0 reacties

Maak digitale posters en uitnodigingen met deze app.

Notitie
Wil je leerlingen bewust maken van grafische vormgeving en posters maken? Dan is dit een leuk startpunt. Deze app maakt het mogelijk om heel eenvoudig verschillende vormgevingen los te laten op een foto en een tekst. Niet heel erg creatief, maar als startpunt van een les over posters maken zeker de moeite waard.

Met deze app kan men op eenvoudige manier stop motion filmpjes maken. Leerlingen kunnen zelf tekst of tekeningen animeren door deze over het scherm te bewegen of frame voor fram...

Notitie
Eenvoudige app die de basis van het maken van getekende animaties mogelijk maakt. Leerlingen hebben toegang tot een bibliotheek met tekeningen die steeds groter wordt, naarmate meer mensen met de app werken.