Image

€25 iTuneskaart? Besteed hieraan!

Veel scholen worstelen met de vraag of ze wel van leerlingen mogen verlangen betaalde apps aan te schaffen: zij hebben het geld immers niet (of besteden het aan een broodje kebab, Red Bull en chips). Om deze discussie met ouders en leerlingen te voorkomen, geven veel scholen een brief met uitleg voor de ouders mee, én een iTuneskaart van €25,-. Hiermee koop je als school, het recht om van je te leerlingen te eisen bepaalde apps aan te schaffen, hoeveel games en muziek ze ook van die €25,- aanschaffen.

Toon

Digibord-app waarmee je instructies kunt maken en opnemen. Veel import en export-mogelijkheden.

Notitie
€2,99- Dé beste Flipping the Class app die er op de iPad beschikbaar is. Leerlingen kun je instructiefilmpjes laten maken: laat ze eerst "dia's" klaarzetten in Explain Everything, waarna ze hun stem opnemen, terwijl ze over de klaargezette schermen heen tekenen. Bestaande powerpoints kunnen geïmporteerd worden.
0 reacties

Aantekeningen-app waar ook in getekend en opgenomen kan worden.

Notitie
€3,99- Een van de meeste complete, en tegelijk betaalbare, notitie-app. De kracht zit hem onder andere in: • on the fly omzetten van Word-documenten, in pdf's; • combineren van meerdere PDF-documenten; • over Word en PDF-documenten heen tekenen; • notities maken op verschillende soorten ’papieren' achtergronden (ruitjes, lijntjes, grafiekpapier, etc.); • opnemen van geluid bij bepaalde aantekeningen (handig bij interviews). Werkt ook op de iPhone/iPod Touch.

App waarmee je bepaalde websites (flash) beter kunt bekijken op een tablet.

Notitie
€3,99- Deze webbrowser kan ook websites met Flash openen. Hoewel steeds minder sites de verouderde Flash-technologie gebruiken, zijn vooral de methode-sites van uitgevers hier nog van afhankelijk. De app heeft onder andere een muispijl, die bediend wordt met een virtueel trackpad. De Puffin browser is dus echt noodzakelijk en een aankoop waar leerlingen hun hele opleiding blij mee zullen zijn! Werkt ook op de iPhone/iPod Touch.
1 reactie

Prachtige app om filmpjes mee te maken. Mogelijkheid om projecten met eigen beeld/geluid te maken en de optie om een filmtrailer te produceren volgens vaste thema's.

Notitie
€4,99- Het feit dat je met een apparaat, niet groter dan een dun boekje, zoveel kunt doen, maakt de iPad zo uniek. Het meest spectaculaire voorbeeld hiervan is wel de mogelijkheid om video niet alleen op te nemen, maar ook te bewerken! iMovie is supereenvoudig te gebruiken, en biedt dankzij de bijgeleverde sjablonen al snel een mooi resultaat. Zo kan de leerling zich sneller op de inhoud richten, en daar gaat het om. En... hij kan er onderweg op zijn iPhone verder aan werken!
0 reacties

Met Garageband kun je muziek maken en opnemen. Alle instrumenten (gitaar, bas, toetsen, drums, snaarinstrumenten) speel je eenvoudig zelf in.

Notitie
€4,99- Garageband zit boordevol muziekinstrumenten. Daarmee kun je dankzij het aanraakscherm pianospelen, drummen, gitaarspelen en noem maar op! Daarnaast kun je: muziek opnemen, zelfs via usb (via een lightning-naar usb-kabeltje); een usb-microfoon aansluiten, keyboards en andere muziekinstrumenten aansluiten. Maar ook: geluid bewerken (zoals opgenomen interviews). Of wat dacht je van je eigen muzieknummers maken (zoals achtergrondmuziek bij je in iMovie gemaakte film)? Werkt ook op de iPhone/iPod Touch.

Met deze apps kun je een videoclip maken waarbij je muziek en beeld gebruikt om leerlingen te leren over bepaalde leerstof. In dit voorbeeld gaat het om het begrip Renaissance. ...

Animatie app om zelf animaties te maken. Kies de poppetjes en spreek in met je eigen stem. Met deze versie kun je zelfs met je eigen foto's en tekeningen animaties maken!

Notitie
€3,99- Een geweldig eenvoudige app om animatiefilmpjes te maken. En tegelijkertijd uiterst gebruiksvriendelijk! Waarom een must-have app? Omdat dit ongekende mogelijkheden biedt voor de verwerking van opdrachten. Laat leerlingen een animatiefilm maken waarin ze uitleg geven over een onderwerp... uiteraard niet voordat ze een goed script hebben gemaakt... en niet langer dan 3 minuten. De duurdere versie 2 van deze app kan ledematen en kaken ook laten bewegen, en heeft nog wat meer mogelijkheden, zodat de animatie nog meer tot leven komt.