Image

€15 iTuneskaart? Besteed hieraan!

Veel scholen worstelen met de vraag of ze wel van leerlingen mogen verlangen betaalde apps aan te schaffen: zij hebben het geld immers niet (of besteden het aan een broodje kebab, Red Bull en chips). Om deze discussie met ouders en leerlingen te voorkomen, geven veel scholen een brief met uitleg voor de ouders mee, én een iTuneskaart van €15,-. Hiermee koop je als school, het recht van je te leerlingen te eisen bepaalde apps aan te schaffen, hoeveel games en muziek ze ook van die €15,- aanschaffen.

Digibord-app waarmee je instructies kunt maken en opnemen. Veel import en export-mogelijkheden.

Notitie
€2,99- Dé beste Flipping the Class app die er op de iPad beschikbaar is. Leerlingen kun je instructiefilmpjes laten maken: laat ze eerst "dia's" klaarzetten in Explain Everything, waarna ze hun stem opnemen, terwijl ze over de klaargezette schermen heen tekenen. Bestaande powerpoints kunnen geïmporteerd worden.
0 reacties

Aantekeningen-app waar ook in getekend en opgenomen kan worden.

Notitie
€3,99- Een van de meeste complete, en tegelijk betaalbare, notitie-app. De kracht zit hem onder andere in: • on the fly omzetten van Word-documenten, in pdf's; • combineren van meerdere PDF-documenten; • over Word en PDF-documenten heen tekenen; • notities maken op verschillende soorten ’papieren' achtergronden (ruitjes, lijntjes, grafiekpapier, etc.); • opnemen van geluid bij bepaalde aantekeningen (handig bij interviews).

App waarmee je bepaalde websites (flash) beter kunt bekijken op een tablet.

Notitie
€3,99- Deze webbrowser kan ook websites met Flash openen. Hoewel steeds minder sites de verouderde Flash-technologie gebruiken, zijn vooral de methode-sites van uitgevers hier nog van afhankelijk. De app heeft onder andere een muispijl, die bediend wordt met een virtueel trackpad. De Puffin browser is dus echt noodzakelijk en een aankoop waar leerlingen hun hele opleiding blij mee zullen zijn! Werkt ook op de iPhone/iPod Touch.
1 reactie

Prachtige app om filmpjes mee te maken. Mogelijkheid om projecten met eigen beeld/geluid te maken en de optie om een filmtrailer te produceren volgens vaste thema's.

Notitie
€4,99- (iOS-apparaten aangeschaft na 1 sep. 2013: gratis). Dat maakt de iPad zo uniek: het feit dat je met een apparaat, niet groter dan een dun boekje, zoveel kunt doen. Het meest spectaculaire voorbeeld hiervan is wel de mogelijkheid om video niet alleen op te nemen, maar ook te bewerken! iMovie is supereenvoudig te gebruiken, en biedt dankzij de bijgeleverde sjablonen al snel een mooi resultaat. Zo kan de leerling zich sneller op de inhoud richten, en daar gaat het om. En... hij kan er onderweg op zijn iPhone verder aan werken!