Image

10 onmisbare apps voor productiviteit

Apps van Apple die de productiviteit verhogen én apps die daarbij eigenlijk onmisbaar zijn

3 reacties

iBooks is je digitale boekenplank op de iPad. Boeken kunnen in de online winkel worden aangeschaft, maar er kunnen ook eigen creaties ingezet worden. Maak bladwijzers en aanteke...

Notitie
Lees hierin niet alleen boeken, maar vind interactieve studieboeken als aanvullende lesstof! En bewaar en lees hierin alle PDF-documenten die je wilt bewaren. Je kunt daarvoor meerdere "collecties" in iBooks aanmaken.
0 reacties

Volwaardig tekstverwerker, vergelijkbaar met Word. Pages bestanden kunnen als een pdf, Pages- en Word- bestand weer geëxporteerd worden. Activeer de cloud optie en al je bestand...

Notitie
De prachtige sjablonen maken dat elk document er al meteen mooi uitziet, zodat je je sneller op de inhoud kunt richten.
0 reacties

Zeer uitgebreide app waarmee je presentaties kunt maken. Animaties, overgangen, diagrammen en je aantekeningen in een presentatorscherm.

Notitie
Van de honderden presentatie-applicaties in de App Store, is er geen een met zoveel mogelijkheden, animaties voor objecten en dia's en slimme bedieningshandigheidjes.
0 reacties

Volwaardig spreadsheetprogramma, vergelijkbaar met Excel. Numbers bestanden kunnen als een pdf, Numbers- en Excel- bestand weer geëxporteerd worden. Activeer de cloud optie en a...

Notitie
De eenvoudige versie van Excel. Spreadsheets die je hierin maakt kunnen hierin ook nog eens mooie documenten worden. Alleen voor hele complexe formules en scripts is Excel op de pc of Mac onmisbaar, maar de overige 99% van het werk kan hier prima in gedaan worden. Met innovatieve formule-invoer.
4 reacties

Showbie is een simpel programma waarbij vanuit verschillende apps werk ingeleverd kan worden bij de leraar en de leraar vervolgens het beoordeelde en van feedback voorziene werk...

Notitie
De eenvoudigste "elo" die er bestaat. Een makkelijker manier om opdrachten uit te delen en in te nemen is er niet op de iPad. Ben je ook zo gefrustreerd door het elo-gedeelte van Magister? Gebruik dan Showbie ernaast (of naast elke andere elo). Met de Voice-note, waarmee je het werk van leerlingen mondeling van commentaar kunt voorzien, is handig. Maar ook papieren werk, of werkstukken bij Beeldende Vorming zijn eenvoudig erin op te slaan: maak er foto's van, direct vanuit Showbie zelf.
0 reacties

Aantekeningen-app waar ook in getekend en opgenomen kan worden.

Notitie
De notitie-app met de beste verhouding tussen prijs, kwaliteit en eenvoud. Je kunt er niet alleen geschreven of getypte notities in maken (op allerlei soorten "papieren" achtergronden eventueel met geluidsopnames), maar ook over PDF's heen schrijven. En... hij zet automatisch Word-documenten om in PDF's, zodat je ook over ingeleverde Word-documenten heen kunt schrijven. Dé perfecte compagnon voor Showbie!

Documenten ordenen, media bekijken, synchroniseren met clous-diensten en downloaden van het web.

Notitie
Deze app is een van de meest gebruiksvriendelijke bestandsbeheerders voor iOS. Handig: • kan zip-bestanden uitpakken; • kan koppelen met meerdere clouddiensten, zodat je vanuit deze app bij al je bestanden kunt.
2 reacties

Cloud-dienst voor het opslaan van bestanden en delen van bestanden. Uitwisselbaar met veel apps.

Notitie
Vrijwel onmisbaar om eenvoudig documenten van je pc of Mac op je iPad te krijgen. Installeer Dropbox op je pc, waarna er een "Dropbox-map" op je pc verschijnt. Sleep je documenten daarin, en voilà: ze staan via deze Dropbox app op je iPad. Werkt ook prima als PDF-lezer: documenten die je met een ster favoriet maakt, worden op je iPad gedownload en zijn dan ook zonder internet beschikbaar.
7 reacties

Maak, bewerk, presenteer en deel je prezi-presentaties. Omdat een prezi er anders uitziet dan een normale presentatie met slides, maak je hier vast indruk mee!

Notitie
Prezi.com: het ultieme online presentatiemiddel. Hoewel niet helemaal 'onmisbaar', hoort de bijbehorende app toch in dit rijtje thuis om twee redenen: 1. het is de enige manier om prezi's op de iPad te bekijken; 2. de app is in vergelijking met de website beperkt; ideaal om snel een opzet te maken met teksten en afbeeldingen, zonder afgeleid te worden door overbodige opmaakfuncties. Die voeg je dan later toe op de desktop of laptop.
8 reacties

App om aantekeningen te maken en op te slaan in de cloud.

Notitie
Voor de snelle notitie is de in de iPad aanwezige standaard Notitie-app ideaal: die schittert in eenvoud. Hoeveel notities je ook hebt, met de zoekfunctie binnen de notitie-app vind je binnen enkele seconden elke notitie terug. Wil je meer dan "even snel", dan is Evernote je ultieme virtuele geheugen. Installeer de Evernote app op je pc, Mac, iPad, iPhone, smartphone, iPod... en je kunt te allen tijde bij al je opgeslagen ingevingen, websites, foto's, geluiden (voicerecorder!), etc. Evernote herkent zelfs teksten in foto's, zodat je ook daarop kunt zoeken.