Image

Timer voor alles

Lesidee van Laura Heller · Meerdere sectoren · Meer details
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Klassikale instructie, Oefening, Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
01 nov 2013

In dze app kun je timers handmatig instellen. Let op: de gratis versie is niet compatibel met apple tv. De pro versie wel en onthoudt de vooraf ingestelde timers. Je kiest bijvoorbeeld 'my timer', dan rechts bovenaan '+' en vervolgens 'round time'. Bij 'name' zet ik bijvoorbeeld: 8 min 30 sec. De app onthoudt dit en nu kun je de volgende keer dezelfde timer gebruiken. Je kunt hierin ook zelf de 'actietijd', 'pauze' tijd en de muziekkeuze bepalen. Zelfs de achtergrond kleur van de tijd is in te stellen. Sound scheme is 'boxing'. Ik vind dit een hele handige schema omdat je 10 seconden voor het einde kloppen hoort. Als de tijd om is hoor je een boxing bel. In de 'pauzetijd' hoor je na 3 sec 'READY?' En dan klinkt de bekende bel en start het met muziek. Hiervoor kies ik voor. Kinderen vinden muziek gezellig en het heeft een ontspannend effect en kan tevens als beloning werken. Na een bepaalde tijd is het wisselen van onderdeel, spel, team, partner of vul maar in. Dit is mijn nummer 1 app op mijn iphone en ipad. Wat heel belangrijk is als je de app wilt combineren met muziek, is dat je in muziek bibliotheek van je iphone/ ipad muziek hebt staan. Het is niet mogelijk om de radio app (fm-zenders) aan te doen en dan deze app afspelen. Succes en veel plezier met de app.

Opdracht

Wisselen op tijd aan de hand van deze app. De lesgever hoeft niet meer de tijd in de gaten te houden, omdat je begeleid wordt door de radio (boombox, soms in de reclame bij bouwmarkten voor +/- €170,-) is ook met aansluiting iphone 4, SD, USB, MP3 kabel. Voorbeeld: je zaal heb je in 3 vakken ingedeeld. Vak lange mat oefenen, badminton/ volleybal, 2:2 voetbal/ uni- hockey. Dan heb ik de timer aan voor het vak 2:2 voetbal/ uni-hockey. Na 2 minuten spelen gaat verliezer eruit en nieuw 2-tal erin. Wisseltijd stel ik in op 15 sec. Gelijk spel, beide teams eruit. Iedereen speelt zo even lang. Na 5 rondes is het wisselen van alle vakken en dan weer verder spelen. Kortom, Een fantastische app :-D

Leerdoel

Tijd. Iedereen doet alles even lang. Geen gezeur en geen gedoe

Voorwaarden

  • Kennis van de app en de bediening ervan
  • Muziek op je iphone/ipad in je itunes bibliotheek
  • App Seconds pro voor koppeling met je apple TV.
  • Radio met mp3 kabel of dockingstation

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Check de tijden en de aantal rondes die je invoert
  3. Maak een afspeellijst aan in je iphone/ ipad dat aanspreekt bij de jongeren. De nieuwste hitzone bv.

Tip voor op school

Conditiecircuit.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Laura weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Laura

Lln filmen, vertragen van beweging, analyse van beweging

Teams maken in je klas. De app maakt voor het oog van de leerling willekeurige teams. Terwijl je in de klas/ naam gegevens toe kunt voegen.