Image

Instructieles over voorzetsels (Engels)

Lesidee van Mitchel Kries · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Groep
Type
Klassikale instructie, Oefening
Lesidee van
Gemaakt op
23 mei 2014

Een instructieles met verschillende interactieve oefeningen, filmpjes en uitleg over het gebruik van preposistions (voorzetsels). 

Opdracht

De leerlingen krijgen instructie over het gebruik van voorzetsels van tijd en plaats. Deze twee onderdelen worden eerst een voor een door de docent uitgelegd. Aan het eind van de uitleg is er een YouTube-filmpje waar het onderdeel nog een keer (in het Engels) wordt uitgelegd. Hierna maken de leerlingen de opdracht die bij het onderdeel horen. 
Hieronder links naar de beginpagina van mijn presentatie en de YouTube-filmpjes die ik in mijn presentatie gebruikt heb. 

http://cf.nearpod.com/neareducation/new/Slide/4453945/iconflash.jpg

Het is aan te raden om aan het eind van ieder filmpje nog een aantal controlevragen te stellen betreffende het onderwerp. 

De resultaten van de leerlingen kunnen klassikaal besproken worden, door gebruik te maken van een beamer met Apple TV. De docent kan dan namelijk het scherm van zijn iPad op het bord projecteren en de antwoorden van verschillende leerlingen klassikaal bespreken. 

Het fijne van deze app vind ik de mogelijkheid om antwoorden en statistieken van de klas direct met de klas te kunnen delen. De leerlingen krijgen daardoor een veel beter inzicht in hun eigen maar ook de klassikale prestaties. 

Leerdoel

Leerlingen maken op een leuke interactieve manier kennis met Engelse voorzetsels en kunnen deze ook toepassen op verschillende situaties. 

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan
  • Beschikking over iPads of andere devices met de app
  • Goede WiFi verbinding.
  • (Optioneel) Apple TV voor streamen op Whiteboard

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Marieke van Osch Wauw, mooi lesidee! Complimenten!!

bijna 9 jaar geleden