Medium

Muziek maken

Lijst van Ko S.

Verzameling Apps om op een laagdrempelige manier muziek te maken met leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Toon

Leerlingen in de onderbouw (h3 en v3) kunnen met deze App een eigen akkoordenschema maken met gebruik van majeur en mineur. Via de looper-functie kunnen ze individueel lagen toe...

0 reacties

Met Garageband kun je muziek maken en opnemen. Alle instrumenten (gitaar, bas, toetsen, drums, snaarinstrumenten) speel je eenvoudig zelf in.

0 reacties

Met deze app kun je samen muziek maken. De instrumenten zijn zo opgesteld dat er met maximaal vier personen tegelijk op één iPad muziek gemaakt kan worden. Ook is er een mixpane...

0 reacties

Muziek-app waarmee nummers van Bruno Mars tot Mozart gespeeld kunnen worden met de aanslagen met je vingers. Speel zo goed mogelijk en je speelt nieuwe nummers vrij.

0 reacties

Maak op een intuïtieve manier muziek met deze app. Maak een basslijn, een lead en voeg een drum toe. Je kunt allerlei patronen maken en weer toevoegen aan je eigen nummer.

0 reacties

De app verzorgt het achtergrondorkest, de klas kan meezingen of meespelen op een instrument. De app koppelt direct terug wat goed gaat en wat beter kan.

Muziekinstrumenten stemmen, gewenste toonhoogte laten klinken, metronoom om tempo te bepalen en in de maat te spelen. Mogelijkheid om muziek op te nemen.

0 reacties

Zet al je bladmuziek in deze app. Het is heel eenvoudig om een bladzijde om te slaan. Ook kunnen PDF's vanuit diverse cloud-dienten geïmporteerd worden.

0 reacties

Muziek-app om sporen mee op te nemen en te bewerken. Je hebt een overzicht van het project met de verschillende sporen en kunt daarin werken.

0 reacties

Dit is één van de meest uitgebreide app om muziek te bewerken op de iPad (sequenser). Opnemen, editen en ook mixen is geen enkel probleem.

0 reacties

Leerlingen kunnen met deze app eenvoudig zelf muziek uitschrijven. Van één enkele melodie lijn tot een volledig orkest. Notion is een muziek notatieprogramma waar je keuze hebt ...

Maak met een aantal klasgenoten een eigen Stripsody met Strip Designer. Een Stripsody is een grafische partituur met tekeningen en geluiden uit stripverhalen.

Op basis van het akkoordenschema van een bestaand nummer de song namaken. Door op internet te zoeken naar de zogenaamde 'tabs' of 'chords' van een song en daarbij het origineel ...