Medium

Instructiefilmpjes maken

Lesidee van Mira K. · Voortgezet onderwijs · Meer details
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Flipped classroom / instructievideo, Brainstorm / informatieverwerking, Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
12 jun 2013

Leerling die geblesseerd zijn of juist heel erg goed zijn in een sportonderdeel maken een instructievideo over een sportonderdeel. M.b.v. Videolicious kunnen ze snel een video in elkaar zetten, met daarbij commentaar en muziek op de achtergrond.

Opdracht

Leerlingen maken een instructievideo van een sportonderdeel. Bijv. Turnen: hurksprong over kast of judo: 3 houdgrepen De instructievideo moet bestaan uit meerdere filmpjes waarbij elk filmpje een uitvoering van de oefensituatie laat zien. De opbouw in moeilijkheid moet worden aangetoond. Bij elk filmpje geven de leerlingen uitleg over de situatie en een tip.

Leerdoel

Leerlingen leren hoe een onderdeel is opgebouwd, weten welke tips horen bij het onderdeel en weten daarbij de belangrijkste aspecten, die bij een goede uitvoering horen, te benoemen.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan
  • Leerlingen hebben een eigen ipad of hebben mogelijkheid om op eigen computer filmpjes te bewerken

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Stefan Van der pal Leuk idee zeg! Heb je dit idee ontwikkeld voor excellente leerlingen? Of voor iedereen of in de vorm van een differentiatie?? Groetjes stefan

meer dan 9 jaar geleden

Mira K. · Auteur van dit lesidee · Hoi Stefan, deze opdracht is bedoeld als differentiatie. Vooral voor leerlingen die al heel veel weten van een onderdeel of die heel snel door de lesstof heen zijn. Ik merk dat leerlingen het erg leuk vinden om te doen. (beloning voor het harde werken of inzetten van kennis van de leerling)

meer dan 9 jaar geleden