Fototwitter

Lesidee TocaBoca Builders

Lesidee van Joyce Van der Hoorn · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Klassikale instructie, Presentatie, Oefening, Creatie
Gemaakt op
01 jul 2013

In de les werken de lln in circuitvorm aan de kerndoelen voor rekenen groep 3 wat betreft bouwen en plattegronden.

Opdracht

We werken in een circuit van 3 onderdelen:1. 3 bouwwerken ontwerpen en hiervan de plattegrond maken op een a4 blad met hierop 3 roosters van 4x42. Binnen de Gynzy-tool Blokken Bouwen op eigen niveau een bouwwerk kiezen en nabouwen op de pc.3. Een bouwwerk van grote blokken(gemaakt door de leerkracht) nabouwen binnen de app Builders. Wanneer het goed is uitgevoerd mogen de kinderen een eigen ontwerp maken. 

Leerdoel

Doel van de les: - Leerlingen maken een plattegrond van een eigen bouwwerk (gebruik kleine blokjes, 1x1cm) (rooster van 4x4)- Leerlingen bouwen een bestaand bouwwerk na, in de app Builders en in de Gynzy-tool Blokken bouwen- Leerlingen ontwerpen zelf een gebouw en bouwen dit in de app Builders. 

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdrachten met de leerlingen, eventueel via AppleTV
  3. Zorg dat de materialen voor de verschillende onderdelen klaarstaan, computers, iPads, blokken, lege roosters om de plattegronden in te tekenen
  4. Geef duidelijk de tijdsduur aan voor er gewisseld gaat worden

Tip voor op school

Het gebruik van een AppleTV is niet noodzakelijk, wel bijzonder prettig. Ik koppel een iPad draadloos aan mijn digibord en laat de kinderen meekijken naar de app. Tijdens het werken kan ik verschillende kinderen de regie geven over het beeld op het bord door hun iPad te koppelen. Zo laten ze elkaar zien wat ze gemaakt hebben of wat ze ontdekt hebben binnen de app.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Joyce weten wat je van dit lesidee vindt.