Karen lachen vaag kopie

Flipping the classroom

Lijst van Karen Jong

Flipping the classroom houdt in dat je klassikale instructie vervangt door instructievideo's die je gebruikt van anderen (bijv, via YouTube) of die je zelf maakt. Deze video's gebruiken je leerlingen buiten de les zodat je meer tijd overhoudt om in de les te kunnen differentieren.

Toon

Je kunt Educreations inzetten om een student een instructie van de leerkracht opnieuw te laten beluisteren. De leerling pakt zelf een iPad, zoekt de instructie via de website va...

Wanneer je een toets teruggeeft aan je leerlingen, hoor je die in mijn ogen altijd na te bespreken. Dit kun je natuurlijk klassikaal doen, maar ook door gebruik te maken van 'Ed...

0 reacties

Aurasma is een augmented reality-app waarmee je zelf augmented reality kunt creëren.

Met deze apps maak je van een presentatie - zelfs powerpoint- een filmpje. Bijvoorbeeld om in te zetten voor een "flipped" instructieles met creatieve verwerking tijdens de lesu...

Explain Everything is in mijn ogen de beste app om flipped classroom filmpjes te maken. In dit lesidee staan de basics op een rij om direct aan de slag te kunnen.

Met deze apps kun je een videoclip maken waarbij je muziek en beeld gebruikt om leerlingen te leren over bepaalde leerstof. In dit voorbeeld gaat het om het begrip Renaissance. ...

De app Doceri is een van de beste apps ter vervanging of ter aanvulling van een digibord. Met deze app heb je als het ware een draagbaar schoolbord!Doceri is te gebruiken in com...

0 reacties

Tekenapp waarin je ook je stem kunt opnemen. Heeft ook functies zoals in digibordsoftware zoals tekenen over plaatjes heen. Ideaal voor het maken van videopresentaties.

Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie.

Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie.

3 reacties

Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie en besturingsfunctionaliteit voor de computer.

0 reacties

Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie.

0 reacties

Maak een aantrekkelijk filmpje van beeldmateriaal. Schrijf bij foto's of vertel erbij. Uitkomsten kunnen op ieder platform bekeken worden.

Maak een geanimeerde GIF met deze app. Neem een foto of stilstaand beeld van een video en laat deze weer tot leven komen. Vertel je eigen verhaal met beelden!

Digibord-app waarmee je instructies kunt maken en opnemen. Veel import en export-mogelijkheden.

1 reactie

Prachtige app om filmpjes mee te maken. Mogelijkheid om projecten met eigen beeld/geluid te maken en de optie om een filmtrailer te produceren volgens vaste thema's.

App waarmee je video en webapplicaties kunt combineren. Eenvoudige manieren om de video te editen.

0 reacties

Maak lessen met instructie voor anderen en leg alles stap voor stap uit.

1 reactie

Tovert iPad om in een whiteboard. Docenten en leerlingen kunnen met tekst en video elkaar vragen stellen binnen een vooraf aangemaakte virtuele ruimte.

1 reactie

De app vervangt de functie van een document-camera. Daarnaast kun je over de beelden heen tekenen. Je kunt dus dingen demonstreren die je live met je camera opneemt.

0 reacties

Met deze app kun je een eigen boek maken met tekst, beeld en tekeningen.

App waarmee je schermopnamen kunt maken. Heel goed inzetbaar voor het maken van instructies voor flipped classroom. Met een gratis account kun je 15 minuten opnemen en publicere...