Medium

Toetsen kennis aan de hand van Socrative

Lesidee van Johan de Vries · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Toetsing op eigen tempo, Reflectie
Lesidee van
Gemaakt op
05 nov 2014

Socrative is een uitstekende app om lesstof te toetsen. De docent ziet direct welke vragen niet gesnapt worden en welke vragen wel. Op deze manier kan bijvoorbeeld een laatste les voor de toets gebruikt worden om te peilen waar extra uitleg nodig is.

Opdracht

Maak van te voren een quiz in Socrative of de te behandelen stof. Door deze quiz individueel te laten maken door leerlingen ontstaat een duidelijk beeld over wat wel of niet wordt gesnapt.
De docent kan live de resultaten per persoon bekijken en tevens het percentage leerlingen dat een bepaalde vraag goed heeft ingevuld.
Aan de hand van de uitslag kan besloten worden over welke onderwerpen wel of geen extra uitleg nodig is.

Leerdoel

De leerlingen zien na het maken van de quiz welke onderwerpen zij wel en niet beheersen. Aan de hand hiervan kunnen leerlingen zien waar zij nog aandacht aan moeten besteden.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Gordon Vos Het organiseren en nakijken van toetsen is een tijdrovende klus. Daarnaast is het analyseren van de resultaten en feedback geven aan leerlingen over deze resultaten de volgende, pittige en eveneens tijdrovende start. Het programma is overzichtelijk, snel, veilig, altijd te gebruiken en voor allerlei toetsvarianten geschikt. Toetsenweb.com

meer dan 4 jaar geleden