Image

Animatie

Lesidee van Jochem Apeldoorn · Meerdere sectoren · Meer details
Type
Presentatie, Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
07 dec 2014

Wat zijn animaties en hoe maak je ze. Iedereen kent het, maar iedereen kan ze ook zelf maken. Ik ben er met groep 4 mee bezig, maar ook volwassenen kunnen hier aan de slag. Van grappige filmpjes tot serieuze presentaties, reclames, uitnodigingen... Deze lessen zijn in het platte vlak; het begin.

Opdracht

http://youtu.be/ImrQVIu_E-w 1. Met plakmemo's kan je perfect het princiepe laten zien van animaties en vervolgens kinderen dit zelf laten maken. http://youtu.be/6pFhJs1pYrA 2. Met de app laat je levenloze dingen tot leven wekken. Magisch! http://youtu.be/UgK6A9NY1Pg 3. Een foto van ons schoolplein fungeerde als achtergrond voor een animatie. Eerst maakten kinderen een verhaal en een storyboard. Met de LEGO app kan je er eenvoudig muziek en geluiden onder zetten. Er zijn meer apps die met meerdere geluidssporen werken voor extra uitdaging (NFB StopMo Studio).

Leerdoel

Wat zijn animaties. Hoe maak je animaties.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan

Stappenplan

  1. Laat ter inspiratie voorbeelden zien. Het internet staat er vol mee

Tip voor op school

Zorg dat de iPad stil blijft liggen. Kleine bewegingen geven een beter resultaat. Geef de opdracht om simpel te beginnen; stip en streep, schaar en touw.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Jochem weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Jochem

In Path On kunnen kinderen teksten schrijven op foto's en zowel de foto als tekst bewerken.