Jeroen

Digitale tijd automatiseren.

Lesidee van Jeroen Van der Veen · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Oefening
Gemaakt op
24 mrt 2014

De leerlingen staan buiten of bij het raam(bij een heldere lucht). Anders zitten ze aan tafel. Ze zoeken vliegtuigen die over vliegen. Dan drukken op het vliegtuig en zien ze allerlei informatie. Het gaat deze les om de digitale tijden. Ze benoemen de tijden van het geplande vertrek, echte vertrek, geplande aankomst tijd en verwachte aankomst tijd. Je kunt er voor kiezen om het bij benoemen te laten of een print screen maken en dit in een boek te plakken bij bookcreator. Dan kunnen ze daar nog een keer de digitale tijd inspreken.

Opdracht

Je geeft instructie over de digitale tijden.

Bij de verwerking mogen de kinderen met de app flightradar vliegtuigen opzoeken. Het leukst is om bij helder weer de vliegtuigen te zoeken die ze direct in de lucht zien. Maar je kunt de kinderen ook helemaal vrij laten. Dan zullen ze over het algemeen zoeken naar vliegtuigen in landen waar ze iets mee hebben(vaderland, vakantieland etc.) De kinderen benoemen de digitale tijden van het geselecteerde vliegtuigen naar elkaar of naar de leerkracht.
Je kunt er ook voor kiezen om een print screen te laten maken en de foto's in bookcreator te plakken. Dan kunnen de kinderen de digitale tijden nog inspreken en hier later een ibook van maken die ze inleveren via showbie.

Leerdoel

Kerndoel 33
De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten, zoals bij tijd, geld, lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud, gewicht, snelheid en temperatuur.
Verkenning van digitale kloktijden; koppeling daarvan aan analoge kloktijden en inoefening van aflezen van alle digitale tijden

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Geef instructie over digitale tijd.
  3. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Jeroen weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Jeroen

Oefenen en verwerken van de les fonemisch bewustzijn auditieve synthese. Welke letter hoor je vooraan?Past perfect bij de les 'Isoleren van klanken' les 6 (IK6)

De kinderen rekenen uit hoelang een vliegtuig onderweg is. Ze moeten rekening houden met het tijdsverschil. Dit spreken ze in via explaineverything. Het tijdsverschil kunnen ze ...