Medium

Schepping in zeven dagen

Lesidee van Jeanne Willems · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel
Type
Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
17 apr 2015

Leerlingen maken een stripverhaalvan acht vlekjes,zeven vlaktes voor elke dag van de schepping en het eerste vlakje voor hun naam en klas.

Opdracht

Vouw een a4blaadje in 8vlakjes.op vlakje 1 zet je je naam. Vlakje 2-zondag-god maakt het licht. Vlakje3-maandag-god maakt de blauwe. Hemel Vlakje4-dinsdag-godmaakthet drogeland en de planten Vlakje 5-woensdag-god maakt de zon,maan en sterren Vlakje 6-donderdag-god maakt de vogels en de vissen Vlakje7-vrijdag-god maakt mensen en dieren Vlakje 8-zaterdag-god rust uit van al zijn werk ennodigt ons uit om uit te rusten

Leerdoel

genesis 1gaat over de schepping in zeven dagen.de rustdag is een geschapen en gegeven dag dienders is dan andere dagen,maar die wel degelijk een onderdeel is van de week.

Voorwaarden

  • Je neemt je kleurpotloden of viltstiften mee

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Jeanne weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Jeanne

Leerlingen doen zelfstandig onderzoek naar de kerk waar zij of een van hun vrienden naar toe gaan,of bij horen.Ze maken een filmpje van ongeveer tien minuten van dekerkwaar zet...

Leerlingen onderzoeken in kleine groepjes de diverse mogelijkheden van ter aardebestelling in hun eigen stad.in mijn geval is dat de wereldstad Almelo.