Medium

Onderzoek je eigen kerk

Lesidee van Jeanne Willems · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Groep
Type
Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
14 apr 2015

Leerlingen doen zelfstandig onderzoek naar de kerk waar zij of een van hun vrienden naar toe gaan,of bij horen.Ze maken een filmpje van ongeveer tien minuten van dekerkwaar zetels naar toe gaan.in dit filmpje tonende de buitenkant,de binnenkant en een enkel bijzonder detail uit hun kerk

Opdracht

je maakt een groepje van drie tot vier mensen Je gaat met deze mensen naar de kerk toewaai je op zondag naar de dienst gaat. In het filmpje nodig je je vrienden uit om je kerk te bekijken. Je filmt en vertelt over de buitenkant,de binnenkant en een enkel bijzonder detail B.v in de kerk waar ik op zondagnaar toe ga hebben vrouwen een hele mooie quilt gemaakt die in de kerk hangt. Deze opdracht is de afsluiting van onze reis naar kampen waar we gegast waren in de Bovenkerk en de buitenkerk.van deze kerken weten we al veel,maar wat wist je voor deze opdracht van de kerk van jezelf?

Leerdoel

Doel van deze opdracht is dat leerlingen ontdekken dat de kerk waar ze gewoonlijk naar toegaan op meerdere fronten historische Wetenswaardigheden kent. B.v ontstaan van de geloofsrichting waartoe ze zelf behoren,onderzoek naar de historie van het gebouw waarin ze zelf kerken,de geschiedenis van het orgel,een of meerdere anekdotes of Wetenswaardigheden over predikanten.Kortom heelkunde toegespitst op hun kerk .

Voorwaarden

  • Je maakt geen ruzie en jeverdeelt hetwerkeerlijk

Stappenplan

  1. Kies de groep
  2. Kies de kerk
  3. Verdeel het werk,,wie filmt,wie vertelt,wie stelvragen
  4. Je monteert je filmpje en stuurt hem naar mij

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Jeanne weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Jeanne

Leerlingen onderzoeken in kleine groepjes de diverse mogelijkheden van ter aardebestelling in hun eigen stad.in mijn geval is dat de wereldstad Almelo.

Leerlingen maken een stripverhaalvan acht vlekjes,zeven vlaktes voor elke dag van de schepping en het eerste vlakje voor hun naam en klas.